PMB: Comentariile negative la adresa târgului din Piața Constituției - declarații politicianiste ale opoziției

PMB: Comentariile negative la adresa târgului din Piața Constituției - declarații politicianiste ale opoziției

Comentariile negative la adresa Târgului de Paște organizat în Piața Constituției de către Primăria Capitalei fac parte din corul declarațiilor politicianiste exprimate de către opoziție, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei, transmis, duminică, AGERPRES.

Sursa citată menționează că evenimentul se află la a opta ediție și este dedicat tuturor bucureștenilor cu ocazia Sărbătorilor Pascale, intrarea fiind liberă.

"PMB și-a propus să promoveze cultura și valorile autentice românești în inima Capitalei, în preajma Sărbătorilor Pascale, iar tendința unora de a specula politic un astfel de eveniment, criticând doar de dragul de a critica, este pur și simplu o încercare de a prejudicia imaginea primarului general și, implicit, a instituției pe care Gabriela Firea o conduce", precizează sursa citată.

Potrivit Primăriei Capitalei, în organizarea acestui eveniment sunt angrenați sute de oameni cu experiență, printre ei și "colaboratori cu realizări recunoscute în marile capitale ale lumii".

Reprezentanții PMB precizează că decorul din Piața Constituției, "care a făcut obiectul unor comentarii răutăcioase", este realizat de Dragoș Buhagiar, "scenograf de renume internațional", membru al Uniunii Artiștilor Plastici și al UNITER.

"Conform viziunii scenografice, decorul aduce în atenția publicului valorile estetice naționale autentice, prin reinterpretarea motivelor tradiționale, dar și prin elemente supradimensionate și personaje de poveste, spre încântarea copiilor. Pe lângă elementele de noutate, atmosfera este întreținută de artiști animatori, costumați în iepuri, personaje extrem de îndrăgite în edițiile anterioare ale acestui eveniment", se mai arată în comunicatul PMB.

Este, de asemenea, amintit și un alt obiect de decor amplasat în Piața Constituției, menționându-se că el a fost realizat de "un artist apreciat".

"Bucurându-se de un adevărat succes încă din anul 2015, îndeosebi în rândul celor mici, a fost amplasată în Piața Constituției o butaforie reprezentând un iepuraș într-un car gigant tras de o găină, butaforie creată de scenograful Vutcariov Viaceslav, un artist apreciat, de asemenea, în mediul artistic național și internațional", adaugă sursa citată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...