PNL ocupă prima poziție pe buletinul de vot pentru alegerile parlamentare, după tragerea la sorți la BEM

PNL ocupă prima poziție pe buletinul de vot pentru alegerile parlamentare, după tragerea la sorți la BEM

Candidații liberali se vor afla pe prima poziție pe buletinul de vot pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, conform ordinii stabilite, luni, prin tragere la sorți de către Biroul Electoral al Municipiului București (BEM).

Formațiunile parlamentare ocupă primele poziții pe buletinul de vot, începând cu Partidul Național Liberal (PNL), apoi Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) pe poziția a treia și Partidul Social Democrat (PSD) pe poziția a patra, conform procesului verbal încheiat cu ocazia tragerii la sorți a ordinii în care se tipăresc numele candidaților pe buletinul de vot pentru Circumscripția electorală nr. 42 a Municipiului București.

Potrivit documentului publicat pe site-ul Prefecturii București, s-a procedat la tragerea la sorți a ordinii pentru înscrierea pe buletinele de vot a listelor depuse de către partidele politice parlamentare, alianțele politice sau electorale ce cuprind cel puțin un partid politic parlamentar și organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale cu grup parlamentar propriu în ambele Camere ale Parlamentului.

Următoarele pe buletinul de vot sunt partidele politice neparlamentare și alianțele politice ori electorale dintre acestea, în ordinea stabilită prin tragere la sorți: Partidul Ecologist Român (PER), Partidul România Mare (PRM), Partidul Socialist Român (PSR), Uniunea Salvați România (USR), Alianța Noastră România (ANR), Partidul Mișcarea Populară (PMP), Partidul România Unită (PRU).

Pe buletinul de vot urmează în ordinea în care au fost trase la sorți organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale: Uniunea Croaților din România, Forumul Democrat al Germanilor din România, Uniunea Polonezilor din România, Uniunea Democrată Turcă din România, Federația Comunităților Evreiești din România, Uniunea Democrată a Slovacilor și Cehilor din România, Uniunea Elenă din România, Asociația Macedonenilor din România, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, Uniunea Sârbilor din România, Uniunea Culturală a Rutenilor din România, Asociația Liga Albanezilor din România, Asociația Italienilor din România — RO.AS.IT, Uniunea Armenilor din România, Asociația Partida Romilor "PRO-EUROPA", Uniunea Bulgară din Banat — România.

Următorii sunt candidații independenți care, conform legislației în vigoare, se înscriu pe buletinul de vot în ordinea înregistrării candidaturilor, și anume: George-Alexandru Manciu, Ion-Gabriel Lință, Elena Udrea, Teodor Paleologu, Vișinel-Costel Bălan, Remus Cernea.

În total, pe buletinul de vot se vor afla 33 de poziții la care figurează listele de candidați și candidații independenți.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria