PNL: Ponta încearcă să recâștige puterea în PSD lansând acuzații fantastice la adresa președintelui Iohannis

PNL: Ponta încearcă să recâștige puterea în PSD lansând acuzații fantastice la adresa președintelui Iohannis

Fostul premier Victor Ponta încearcă să recâștige puterea în PSD lansând acuzații fantastice la adresa președintelui Klaus Iohannis, susțin liberalii.

"Fostului premier Victor Ponta i-au mai rămas doar drumurile la Parchet și Tribunal, imunitatea păstrată politic în Parlament și libertatea de a confecționa acuzații virtuale. Este, probabil, singurul lucru care îl mai fericește pe cel care va rămâne în istoria României drept 'Patriarhul Minciunii' și care se chinuie zilele acestea să mai primească într-un fel sau altul atenția publicului. Este reprobabilă, însă, încercarea lui Victor Ponta de a recâștiga puterea în PSD folosindu-se de numele președintelui Klaus Iohannis, pentru a le dovedi colegilor de partid că îl poate înlocui pe Liviu Dragnea. Nu mare ne-ar fi surprinderea să constatăm că Victor Ponta așteaptă, cu un interes meschin, pronunțarea sentinței în cazul actualului lider al PSD", arată liberalii, într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

În opinia PNL, un lucru este bun câștigat în România și este cel mai de preț în acest moment: lupta împotriva corupției.

"În acest demers, justiția s-a dovedit fără scrupule și fără preferințe politice, fapt care oricât de dureros ar fi pentru unii sau pentru alții este de salutat. Corupția este un cancer, iar singurul său leac este aplicarea legii — de care Victor Ponta a fugit ascunzându-se în spatele imunității. Pe de altă parte, disperarea fostului premier ne dă încredere că adevărul se va afla curând și egalitatea în fața legii îl va privi pe deplin și pe Victor Ponta ca pe orice alt cetățean. În cele din urmă poate va înțelege și Victor Ponta că justiția nu se face la comandă și că nu mai poate fi supusă trocului, ca în urmă cu câțiva ani. Sperăm să înțeleagă și rațiunea pentru care PNL a militat în tot acest timp pentru încuviințarea solicitărilor justiției în Parlament și s-a ferit de orice interferență în procesul judiciar", mai spun liberalii.

Liberalii îi recomandă lui Victor Ponta ca, "înainte de a lansa acuzații fantastice în spațiul public pe care și le-ar dori adevărate din frustrarea sa politică", să citească actele normative în vigoare.

Fostul premier Victor Ponta consideră că, dacă instituțiile în drept din justiție respectă ce s-a întâmplat cu alți politicieni, DNA ar trebui să ceară începerea urmăririi penale în cazul președintelui Klaus Iohannis pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

"Dacă suntem toți egali în România și dacă se respectă ceea ce s-a întâmplat în cazul altora, urmează: DNA să ceară începerea urmăririi penale contra dlui Klaus Iohannis pentru săvârșirea infracțiunii de 'conflict de interese', prevăzută de art. 301 din noul Cod penal, deoarece 'în exercitarea atribuțiilor de serviciu... a participat la luarea unei decizii... prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru o persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale sau de muncă în ultimii 5 ani'", a scris Victor Ponta vineri pe Facebook.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bordel în apartamentul unui preot din Bacău...

2 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

3 Raluca Drăgoi, pozată în timp ce face sex oral

4 Numai în Ro se poate întâmpla așa ceva! Cică asta fura curent și are plângere penală!

5 Așa o fi?