Polemică în Marea Britanie: Oilor le place sau nu să alerge?

Apărătorii britanici ai drepturilor animalelor au înregistrat un eșec în acest week-end când o controversată cursă de oi s-a desfășurat în localitatea Masham, din nordul Marii Britanii, în ciuda unei petiții de protest care a strâns peste 65.000 de semnături, informează luni AFP.

În timp ce militanții pentru drepturile animalelor doresc interzicerea curselor de oi considerate ''nemiloase'', crescătorii susțin că oile sunt adevărate alergătoare.

Samantha Francis militantă pentru drepturile animalelor și inițiatoarea petiției, este de părere că oile sunt animale ''timide și liniștite'' și că aceste curse care au loc cu ocazia sărbătorilor localității sunt ''o exploatare groaznică și degradantă''. ''Animalele nu sunt o sursă de divertisment pentru oameni'', a adăugat aceasta.

Graham Bottley, crescător de oi și participant la curse, o contrazice: ''Oile sunt adevărate alergătoare... Mieii își petrec timpul alergându-se unul pe celălalt, iar oile adulte aleargă primăvara și la începutul verii'', a explicat pentru ziarul local ''Ripon Gazette''. ''Dacă le puneți mâncare pe o pajiște, vin alergând. Oile aleargă, iar acest lucru nu le stresează deloc.''

Samantha Francis, care vizează interzicerea totală a curselor de oi, a reușit, cu spirjinul organizației americane pentru apărarea drepturilor animalelor PETA, să anuleze cursele tradiționale din Moffat, Scoția, în august, și pe cea din Llandovery, în septembrie.

În aceste curse, oile, mai mult sau mai puțin doritoare de alergat, sunt împinse de oameni către pistă, purtând în spate o păpușă pe post de călăreț.

Cursele de oi sunt practicate și în Australia sau Noua Zeelandă.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 AUDIO Acesta este Ponta, oameni buni! Sebastian Ghiță: „I-am zis lu Ponta, bă, o fut pe mă-ta, te duci pe stic…

2 Se prăbușește regimul! Surse PSD: Dragnea a angajat în administrația centrală peste 3500 de apropiați ai inter…

3 Furtună la TAROM / Pilotul Emil Dobrovolschi critică schimbarea Mădălinei Mezei de la șefia TAROM și numirile po…

4 VIDEO Pe ăsta îl saltă primul! S-a autodenunțat în direct! S-a dus acasă la fosta șefă TAROM! „M-am întâlnit c…

5 VIDEO De ce nu-l reține DNA pe acest infractor? Acestea sunt imaginile de la întâlnirea Cuc-Mezei din fața cas…

recomandări

Te ia DNA: Mitu Augustin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor