Poliția efectuează percheziții la sediul agenției de presă ruse TASS (agenții de presă)

Poliția efectuează percheziții la sediul agenției de presă ruse TASS (agenții de presă)

Poliția efectuează vineri percheziții la sediul agenției de presă ruse TASS, anunță AFP și EFE, reluând o știre difuzată de canalul de televiziune independent ''Dozhd''.

''Perchezițiile sunt legate de un fost colaborator al agenției. Sunt legate de fostul său loc de muncă și nu au nicio legătură cu activitatea TASS'', a afirmat un purtător de cuvânt al acestei instituții de presă Ilia Novikov, citat de postul menționat.

AFP a obținut aceeași informație de la Ekaterina Titova, un al purtător de cuvânt al agenției publice de presă.

Agenția TASS nu a relatat nimic referitor la acest subiect pe propriile fluxuri de știri, iar emisia ei continuă ca de obicei, a constatat EFE, care reamintește că, în ultimele săptămâni, agenția TASS a recurs la concedieri, reduceri de salarii și a înregistrat întârzieri în plata angajaților.

Fondată în 1904, TASS este cea mai veche agenție de presă rusească și are peste 1.500 de angajați în țară și în străinătate, fiind prezentă în 63 de state. Potrivit presei din Rusia, TASS se confruntă cu mari probleme financiare din cauza scăderii valorii rublei și a anunțat în ianuarie că va renunța la 25 % din personalul său în acest an din cauza problemelor economice, scrie AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”