Politicieni germani atenţionează asupra "radicalizării" oponenţilor la măsurile anticoronavirus, după un incident armat mortal

Politicieni germani atenţionează asupra "radicalizării" oponenţilor la măsurile anticoronavirus, după un incident armat mortal

Un incident survenit la o benzinărie din Germania în legătură cu purtarea măştii şi soldat cu împuşcarea mortală a unui casier i-a determinat pe unii politicieni germani să atenţioneze asupra "radicalizării" celor care se opun măsurilor anticoronavirus, relatează marţi dpa şi AFP.

Într-un mesaj pe Twitter, candidata Verzilor la postul de cancelar la alegerile din weekend, Annalena Baerbock, a asociat incidentul produs sâmbătă în oraşul Idar-Oberstein (vest) cu mişcarea Querdenken (Gândirea laterală), din care fac parte persoane ferm opuse acestor măsuri.



"Radicalizarea scenei Gândirii Laterale mă îngrijorează foarte profund. Noi toţi trebuie să contracarăm intensificarea urii", a scris ea.

La rândul său, secretarul general al Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta), Paul Ziemiak, a scris că "un tânăr a fost practic executat pentru că a încercat să insiste asupra obligaţiei de a purta mască".



Acest lucru reprezintă "un nivel de neconceput de radicalizare", a conchis Ziemiak.

Candidatul social-democrat la cancelarie, Olaf Scholz, a transmis de asemenea pe Twitter că este "foarte şocat de faptul că cineva a fost ucis pentru că a vrut să se protejeze şi să-i protejeze pe alţii".



"Ca societate, trebuie să ne opunem ferm urii. Autorul infracţiunii trebuie pedepsit sever", a adăugat Scholz, în prezent favorit în sondaje la succesiunea Angelei Merkel.

În incidentul de sâmbătă, un client în vârstă de 49 de ani s-ar fi enervat când casierul a refuzat să-i vândă bere pentru că nu purta mască. Suspectul, care a fost reţinut, a mărturisit că l-a ucis pe studentul în vârstă de 20 de ani cu un glonţ în cap, explicând că a făcut acest gest pentru că nu mai suporta povara pandemiei, a declarat luni procurorul Kai Fuhrmann.

Iniţial, bărbatul a plecat din benzinărie lăsând baxul de bere pe tejghea, revenind peste o oră şi jumătate, de această dată cu mască de protecţie, pe care şi-a scos-o însă la casă pentru a-i atrage atenţia casierului. Acesta l-a atenţionat din nou să-şi pună masca corect, după care clientul a scos un revolver şi a tras asupra casierului, care a murit pe loc, a precizat poliţia.

Suspectul s-a prezentat a doua zi la postul local de poliţie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”