Polițist - rănit de un șofer care nu a vrut să oprească; s-au folosit focuri de armă pentru imobilizarea agresorului

Polițist - rănit de un șofer care nu a vrut să oprească; s-au folosit focuri de armă pentru imobilizarea agresorului

Un polițist din Capitală a fost rănit, sâmbătă dimineață, de un șofer în vârstă de 22 ani care, după ce a trecut pe culoarea roșie a semaforului, a refuzat să prezinte documentele, pentru imobilizarea conducătorului auto s-au folosit trei focuri de armă și spray lacrimogen.

Potrivit Poliției Capitalei, sâmbătă dimineață, în jurul orei 03,00, un echipaj al Brigăzii Rutiere a observat un conducător auto, care a pătruns în intersecție la culoarea roșie a semaforului, iar în ciuda faptului că a fost efectuat semnalul regulamentar de oprire, acesta și-a continuat deplasarea.

"Ulterior, a oprit și, în momentul în care agentul de poliție rutieră i-a solicitat documentele, a devenit agresiv verbal și a demarat, având polițistul agățat de oglinda retrovizoare și de centura de siguranță. Colegul aflat la volanul autospecialei a plecat în urmărirea acestuia, iar polițistul care solicitase documentele a reușit, după aproximativ 20 de metri, să sară de pe mașină. În acest răstimp, a fost solicitat și sprijin din partea altor echipaje de poliție aflate în zonă, care au reușit să blocheze autoturismul", informează sursa citată.

Poliția mai precizează că șoferul a refuzat să coboare și s-a blocat în mașină.

"La fața locului au sosit persoane din familia conducătorului auto, care, cu o cheie de rezervă, au deschis portbagajul mașinii, în vederea imobilizării conducătorului auto a fost utilizat un spray iritant-lacrimogen, dar acesta a demarat, lovindu-se în două autospeciale, care îi blocau ieșirea", arată sursa citată.

Conform Poliției Capitalei, pentru imobilizarea șoferului s-a utilizat și armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă, nefiind rănită nicio persoană. Conducătorul auto, în vârstă de 22 de ani, a fost ulterior imobilizat și condus la sediul Brigăzii Rutiere, pentru audieri.

"În prezent, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei efectuează cercetări în vederea stabilirii contextului de fapt și de drept în care s-a produs acest eveniment", arată sursa citată.

Polițistul care a suferit vătămări a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri de specialitate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”