Poliţist depistat la volan cu alcoolemie şi pozitiv la „cocaina săracilor”

Poliţist depistat la volan cu alcoolemie şi pozitiv la „cocaina săracilor”

Un cadru activ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare a fost prins conducând sub influenţa alcoolului , el fiind testat pozitiv şi pentru mefedronă, informează, vineri, instituţia.

Polițist testat pozitiv la volan

"Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de supraveghere a traficului rutier în municipiul Carei, au efectuat semnale de oprire unui autoturism, la volanul căruia s-ar fi aflat un bărbat de 23 de ani, din Satu Mare. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, fiind indicată o concentraţie de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean Satu Mare, unde i-au fost prelevate mostre biologice. Potrivit buletinului de analiză toxicologică, proba de sânge ar fi indicat un rezultat negativ, iar proba de urină ar fi indicat un rezultat pozitiv pentru substanţa denumită mefedronă", precizează informarea de presă transmisă de reprezentanţii IPJ Satu Mare.

Angajatul IPJ este acum cercetat penal pentru conducerea sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, fiind demarată şi o cercetare disciplinară.

"Precizăm faptul ca persoana în cauză este cadru activ al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, iar în momentul opririi în trafic, acesta nu se afla în timpul serviciului. În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Precizăm faptul că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare nu tolerează încălcarea de către poliţişti a codului de etică şi deontologie profesională sau a legislaţiei aflate în vigoare, faţă de poliţist fiind declanşată cercetarea disciplinară", se mai menţionează în informarea IPJ Satu Mare.

Mefedrona, cunoscut în lumea cluburilor din marile orașe europene drept „Miau Miau”, ”Meow Meow”, ”M-Cat”, Coca Ex face ravagii de zece ani în Europa, fiind preferată în special de tinerii săraci.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Andrei Tiberiu Maria, adică Smiley, a rămas fără carnet

2 Un mare scandal sexual zguduie Polonia / Un băiat care se prostitua a leșinat la o orgie a unor preoți catolici

3 Apar amănuntele prinderii în flagrant a baronului PSD Dumitru Buzatu

4 „Un student haios devenit o jigodie. Un tânăr de treabă ajuns o otreapă”

5 România a turtit un pic pălăria Austriei într-o speță NATO, dar poate mult mai mult...