Polonia reiterează că racheta căzută pe teritoriul său era a Ucrainei, dar Rusia este vinovată

Polonia reiterează că racheta căzută pe teritoriul său era a Ucrainei, dar Rusia este vinovată

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, reiterează că racheta căzută pe 15 noiembrie la o fermă din satul Przewodow aparține Ucrainei, dar Moscova este vinovată de acest „incident tragic” soldat cu doi morți, întrucât forțele ucrainene au încercat să apere infrastructuri atacate în acea zi cu rachete rusești.

Locul căderii rachetei în Polonia FOTO Twitter/ Nexta

„Ancheta este în desfășurare, toate acțiunile de investigație au fost deja finalizate la fața locului. Nu s-a făcut vreo descoperire care să schimbe ceea ce am spus înainte. Așteptăm cu toții concluziile experților și nu ne amestecăm în niciun fel în proces”, a declarat Duda, citat de Polskie Radio.

Anterior, autoritățile poloneze au afirmat că o rachetă defensivă ucraineană și-a ratat ținta și a căzut la Prezowodow , la șase kilometri de granița cu Ucraina.

„Iniţial, au existat informaţii despre două rachete, dar, în cursul anchetei, nu au fost găsite rămăşiţe ale unei a doua rachete pe teritoriul Poloniei”, a adăugat președintele polonez.

„A fost un incident tragic care s-a petrecut din vina Rusiei”, a subliniat Duda.

În acea zi, Rusia a lansat circa 100 de rachete împotriva Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”