Polonia reiterează că racheta căzută pe teritoriul său era a Ucrainei, dar Rusia este vinovată

Polonia reiterează că racheta căzută pe teritoriul său era a Ucrainei, dar Rusia este vinovată

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, reiterează că racheta căzută pe 15 noiembrie la o fermă din satul Przewodow aparține Ucrainei, dar Moscova este vinovată de acest „incident tragic” soldat cu doi morți, întrucât forțele ucrainene au încercat să apere infrastructuri atacate în acea zi cu rachete rusești.

Locul căderii rachetei în Polonia FOTO Twitter/ Nexta

„Ancheta este în desfășurare, toate acțiunile de investigație au fost deja finalizate la fața locului. Nu s-a făcut vreo descoperire care să schimbe ceea ce am spus înainte. Așteptăm cu toții concluziile experților și nu ne amestecăm în niciun fel în proces”, a declarat Duda, citat de Polskie Radio.

Anterior, autoritățile poloneze au afirmat că o rachetă defensivă ucraineană și-a ratat ținta și a căzut la Prezowodow , la șase kilometri de granița cu Ucraina.

„Iniţial, au existat informaţii despre două rachete, dar, în cursul anchetei, nu au fost găsite rămăşiţe ale unei a doua rachete pe teritoriul Poloniei”, a adăugat președintele polonez.

„A fost un incident tragic care s-a petrecut din vina Rusiei”, a subliniat Duda.

În acea zi, Rusia a lansat circa 100 de rachete împotriva Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Voi ce părere aveți? / Text controversat al psihiatrului-vedetă Gabriel Diaconu, care o apără pe doctorița șpăgară de la Suceava