Ponta, întâlnire CONSPIRATIVĂ cu Maior la Miami

Ponta, întâlnire CONSPIRATIVĂ cu Maior la Miami

Iata ca, intamplator sau nu, la doar cateva ore dupa ce Valeriu Zgonea a fost chemat la raport de Liviu Dragnea in cel mai public mod cu putinta, cu expunere maxima, la un meci important de rugby, informatii naucitoare au traversat Oceanul, urmand a produce cu siguranta un adevarat tsunami la varful clasei politice romanesti, dar si a sistemului deopotriva. Este vorba despre o vizita privata pe care Victor Ponta ar fi facut-o in mare secret la Miami, undeva in perioada 7-25 ianuarie, punctul central pe agenda fostului premier fiind seara zilei de 14 ianuarie, dezvăluie Cătălin Tache în Național . Cand, dupa cum reiese din rapoartele informative incendiare, la care mai mult ca sigur au pus umarul si reprezentantii noii Administratii Trump, Victor Ponta ar fi „socializat” la o masa din clubul „E11EVEN” din Miami alaturi de nasul sau, George Maior si de doi consilieri ai lui Joe Biden, reprezentand gruparea democrata americana. Cea care nu ar vrea in ruptul capului sa-si piarda influenta pe care a exercitat-o asupra Romaniei in ultimul deceniu.

Mai mult decat atat, analistii de intelligence care cunosc dedesubturile acestei escapade convocata de urgenta sustin ca la neconventionala „cina cea de taina” s-ar fi discutat inclusiv despre „fortarea” rasturnarii cu totul a proaspatului guvern pesedist. Sau barem punerea de presiune externa cu sprijin democrat american, la care sa se adauge si „vocea strazii” de la noi, pentru infigerea „sulei”  in coastele lui Liviu Dragnea, pentru ca „nucleul dur” pesedist sa accepte o solutie de compromis prin impunerea unui „guvern marioneta”, condus de Nicolae Banicioiu, cu Valeriu Zgonea titular la Externe si Georgian Pop la Aparare. Culmea face insa ca la nici o saptamana dupa ce la masa din clubul „E11EVEN” care apare in fotografiile din „National” si la care ar fi participat, pentru scurt timp, si un al cincilea personaj care a facut parte din guvernele Ponta, Liviu Dragnea, sa aterizeze si el de urgenta la Washington, pentru a-i strange mana, alaturi de Sorin Grindeanu, noului presedinte Donald Trump.

Si uite cum planurile democrate americane par a fi fost zadarnicite, pe ultima suta de metri, de interventia energica a taberei republicane, care are propriile strategii, mai ales economice, pentru acest colt al Europei. Oricum, faptul ca Zgonea, propunerea de ministru de Externe in „guvernul fantoma” din clubul din Miami a raspuns prompt la chemarea lui Dragnea poate arata ca Victor Ponta reuseste performanta de a-si face tot mai multi dusmani, in timp ce ramane cu tot mai putini prieteni. Iar printre ultimii dintre acestia in niciun caz nu se numara si emisarii noii Administratii SUA…

Guvernul marioneta Banicioiu

Probabil ca si unii lideri politici au fost informati despre incercarea de „puci” de la inceputul anului, in care „pontistii” nemultumiti de accederea la putere a grupari Dragnea ar fi incercat sa spele in strainatate rufele murdare ale PSD-ului, desi acesta era marele castigator al alegerilor parlamentare. Si in contextul in care rapoartele privind masa de taina de la „E11EVEN” vor fi intarite si cu probe care probabil ca exista la un anumit nivel al „initiatilor sistemului”, multe misterioase reasezari politice din ultima vreme pot fi astfel explicate. In primul rand, toleranta dusa uneori la extrem a lui Liviu Dragnea, cel care, desi i s-a cerut in nenumarate randuri sa „taie capete” din partid si din sistem, a preferat probabil sa nu inflameze spiritele incinse in afara de catre gruparea Ponta. Care, dupa informatiile vehiculate la varful  sistemului, ar fi marjat, atunci cand s-a prins ca o „ejectare” totala a liderului PSD din formarea guvernului este greu de realizat, pe varianta de rezerva a instituirii unui „guvern marioneta”. Si probabil ca avand „premonitia” ca vor urma ample manifestatii de stada, „lupii tineri” din PSD ar fi fortat o „remaniere” cosmetica, avand gata alcatuita lista „guvernului de la Miami”. Lista deschisa de Nicolae Banicioiu drept premier si pe care mai figurau, la loc de cinste, Valeriu Zgonea la Ministerul de Externe si Georgian Pop la Ministerul Apararii Nationale. Si chiar daca astazi publicam doar o mica parte a componentei „guvernului fantoma” a lui Ponta, de remarcat totusi ca pana si un primar de sector din Capitala figura drept ministru al Economiei.

Cantec de lebada

Si chiar daca in rapoarte se mentioneaza ca la discutie s-ar fi adus vorba inclusiv de mentinerea sistemului pe „linia Coldea”, se pare ca lucrurile nu doar ca nu i-au iesit lui George Maior, dar daca intr-adevar republicanii lui Trump au prins de veste de aceste demersuri, atunci masa din club poate reprezenta practic „cantecul de lebada” al actualului ambasador al Romaniei la Washington. Si despre care „National” a dezvaluit in exclusivitate ca ar fi pe „black list” al noii administratii, mai ales dupa ce o influenta institutie americana ar fi depus o plangere la chiar noul procuror general al SUA!



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa