Ponta: Mă bucur că în România se poate face dreptate

Ponta: Mă bucur că în România se poate face dreptate

Fostul premier Victor Ponta a declarat joi că se bucură că în România se poate face dreptate şi a afirmat că nu are niciun sentiment negativ faţă de toţi cei care, timp de 3 ani, s-au bucurat de răul lui, deşi ştiau că este nevinovat.

"Mă bucur că în România se poate face dreptate. Îmi pare rău de faptul că asemenea abuzuri şi înscenări s-au petrecut şi se petrec încă în ţara noastră şi mă bucur că există judecători care rezistă la toate presiunile şi îşi fac datoria de a aplica legea! Îi mulţumesc avocatului meu Florin Surghie şi tuturor celor care au crezut tot timpul în nevinovăţia mea şi nu am niciun sentiment negativ faţă de toţi cei care timp de 3 ani s-au bucurat de răul meu, deşi ştiau că sunt nevinovat. Îmi cer iertare mamei mele, Dacianei şi celorlalţi din familia mea care au avut cel mai mult de suferit din cauza activităţii mele politice. Dincolo de cei trei ani de umilinţe, de pierderea funcţiei de preşedinte al PSD şi cea de prim ministru - aş vrea să se gândească toată lumea dacă este normal să trăim într-o ţară în care Kovesi, uncheşelii şi portocalii săi comit abuzuri, falsifică probe şi încalcă legea şi te fac 'penal' pentru interesele lor meschine şi dacă este normal să nu răspundă niciodată pentru aceste infracţiuni", a scris Ponta pe Facebook .


El a adăugat că a învăţat foarte mult din această "perioadă dureroasă" şi va ţine minte această lecţie în toată activitatea sa viitoare.

Fostul premier Victor Ponta şi Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi ''Şova şi Asociaţii'', au fost achitaţi joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul "Rovinari - Turceni" .

În acelaşi dosar, Dumitru Cristea, fost director general al Complexului Energetic Turceni, a primit patru ani cu executare pentru abuz în serviciu, iar Octavian Laurenţiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni, şi Laurenţiu Ciurel, fost director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, au fost achitaţi.

Decizia nu este definitivă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale