Popescu: Am semnat memorandumul privind cooperarea cu Republica Moldova în domeniul securităţii energetice

Popescu: Am semnat memorandumul privind cooperarea cu Republica Moldova în domeniul securităţii energetice

Reprezentanţii Guvernelor României şi Republicii Moldova au semnat, vineri, Memorandumul de înţelegere privind cooperarea în domeniul securităţii energetice, a anunţat ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe Facebook .

"Împreună cu Andrei Spînu, Viceprim-ministru şi ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, am semnat astăzi Memorandumul de înţelegere între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul securităţii energetice. Energia se numără printre domeniile în care cooperarea dintre România şi Republica Moldova este una strânsă şi, aş putea adăuga, cu rezultate concrete", a menţionat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a explicat că România şi Republica Moldova vor elabora în următoarele 6 luni planul comun de acţiuni în caz de criză energetică.

"Memorandumul semnat astăzi stabileşte un cadru de dialog în care vom putea face schimb de informaţii şi ne vom coordona acţiunile pentru asigurarea continuităţii aprovizionării cu energie electrică şi/sau cu gaze naturale către consumatori, fără afectarea îndeplinirii obligaţiilor asumate, în conformitate cu platformele şi mecanismele de coordonare, implementate în cadrul Comunităţii Energetice şi Uniunii Europene. În următoarele 6 luni vom elabora Planul comun de acţiuni şi măsuri de solidaritate în caz de criză energetică", a transmis Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a subliniat că România susţine armonizarea legislaţiei interne a Republicii Moldova cu legislaţia europeană în domeniul energiei.

"România susţine armonizarea legislaţiei interne a Republicii Moldova cu legislaţia europeană în domeniul energiei, cu scopul atingerii unui grad sporit de integrare a pieţei regionale. Cred cu tărie că putem explora în viitor arii noi de cooperare între ţările noastre în domeniul energiei. (...) România a fost, este şi va fi întotdeauna alături de Republica Moldova pentru a-şi atinge ţinta de a deveni membru al Uniunii Europene", a încheiat Virgil Popescu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...