Populiștii germani, pe poziția a treia în preferințele electoratului înaintea alegerilor din 24 septembrie

Populiștii germani, pe poziția a treia în preferințele electoratului înaintea alegerilor din 24 septembrie

Formațiunea de extremă dreapta 'Alternativa pentru Germania' (AfD) a urcat cu 5 puncte procentuale față de săptămâna trecută, până la 10,5%, în preferințele electoratului în perspectiva alegerilor parlamentare de pe 24 septembrie din Germania, indică un sondaj realizat de institutul Infratest și publicat de cotidianul Bild, relatează marți dpa.

AfD a ajuns astfel la cel mai mare sprijin electoral începând din luna martie.

Această creștere plasează AfD pe poziția a treia în preferințele electoratului german, după blocul conservator al cancelarului Angela Merkel, format din Uniunea Creștin-Democrată și Uniunea Creștin-Socială și susținut de 36,5% din alegători, și Partidul Social-Democrat (SPD), condus de Martin Schulz și sprijinit de 23,5% din electorat.

Sondajul mai relevă că AfD va deveni prima formațiune naționalistă de extremă-dreapta care intră în Bundestag după Al Doilea Război Mondial.

'Alternativa pentru Germania' a început să obțină susținere în rândul electoratului german mai ales după decizia din 2015 a cancelarului Merkel de a permite intrarea a aproape 1 milion de refugiați în Germania și de a evita astfel o catastrofă la frontierele Europei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 Zvon...

5 „Am fantasme sexuale cu ea. Îți vine s-o iei și s-o pui acolo pe masă!"