Portugalia a autorizat utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele peste 65 de ani

Portugalia a autorizat utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele peste 65 de ani

Portugalia a autorizat miercuri utilizarea vaccinului anti-COVID19 AstraZeneca la persoanele cu vârste de peste 65 de ani după ce noi studii au dezvăluit eficacitatea sa în prevenirea infectării şi scăderea numărului de internări în rândul persoanelor în vârstă, relatează Reuters.

În urma deciziei anunţate de Direcţia Generală de Sănătate (DGS), toate persoanele cu vârsta peste 18 ani pot de acum să fie vaccinate cu AstraZeneca, după ce autoritatea a aprobat vaccinul pentru cei sub 65 de ani la sfârşitul lunii ianuarie.

Portugalia, o ţară cu puţin peste 10 milioane de locuitori, s-a confruntat cu o situaţie îngrijorătoare provocată de pandemie în ianuarie, însă numărul infectărilor şi al deceselor zilnice a scăzut brusc de atunci.

Autorităţile portugheze au raportat 847 de noi infectări şi 30 de decese marţi, aducând numărul total de infectări la 811.306 şi la 16.595 de decese. Circa 748.000 de persoane au primit până acum o doză de vaccin anti-COVID19, dintre care 295.515 au primit şi a doua doză. Alte vaccinuri utilizate în Portugalia sunt cele de la Pfizer şi Moderna.

DGS a anunţat miercuri că persoanele cu sindrom Down, precum şi personalul din şcoli se află pe lista grupurilor prioritare pentru vaccinare, care a inclus până acum angajaţii sanitari din prima linie, pompieri, rezidenţi din căminele pentru bătrâni şi persoanele peste 80 de ani. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”