#postBrexit Tatăl premierului britanic anunţă că a demarat procedurile de solicitare a cetăţeniei franceze

#postBrexit Tatăl premierului britanic anunţă că a demarat procedurile de solicitare a cetăţeniei franceze

Tatăl premierului britanic Boris Johnson, Stanley Johnson, a declarat joi că a demarat procedurile de solicitare a unui paşaport francez pentru a-şi putea menţine legăturile cu Uniunea Europeană după Brexit, transmite Reuters.

Stanley Johnson, fost membru al Parlamentului European care a votat în favoarea rămânerii Regatului Unit în UE la referendumul din 2016, a spus postului RTL că doreşte să devină cetăţean francez ca urmare a legăturilor puternice de familie cu Franţa.

"Dacă înţeleg bine, sunt francez. Mama mea s-a născut în Franţa, mama ei era sută la sută franţuzoaică, la fel şi bunicul ei. Deci în ceea ce mă priveşte nu fac decât să revendic ceea ce am deja. Iar acest lucru mă face foarte fericit", a declarat Stanley Johnson, în vârstă de 80 de ani, care s-a exprimat în limba franceză.

"Voi fi mereu un european, asta-i sigur. Nimeni nu poate veni să spună poporului britanic: nu sunteţi europeni. A avea o legătură cu Uniunea Europeană este important", a adăugat el.

Fiul său, Boris, a fost unul dintre reprezentanţii de seamă ai campaniei în favoarea ieşirii Regatului Unit din UE la referendumul din 2016 şi consideră că Regatul Unit "poate prospera extraordinar" în calitate de naţiune pe deplin suverană în afara UE, pe care o percepe drept excesiv de birocratică.

Regatul Unit iese oficial de pe orbita UE joi noaptea, după o relaţie adesea dificilă cu proiectul european care a durat 48 de ani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

2 Așa o fi?

3 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Așa o fi?