Posturile de directori generali - ocupate la cinci case judeţene de asigurări de sănătate, în urma concursului organizat de CNAS

Posturile de directori generali - ocupate la cinci case judeţene de asigurări de sănătate, în urma concursului organizat de CNAS

Posturile de directori generali la Casele de asigurări de sănătate din judeţele Maramureş, Iaşi, Cluj, Tulcea şi Bistriţa Năsăud au fost ocupate în urma concursului organizat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), urmând să aibă loc noi sesiuni de examen până la ocuparea tuturor acestor funcţii la nivel naţional.

Potrivit unui comunicat al CNAS, transmis, marţi, AGERPRES, cei cinci directori generali sunt: CAS Maramureş - Carmen Eleonora Prodan, CAS Iaşi - Gheorghe Radu Ţibichi, CAS Cluj - Lucia Luminiţa Brustur Chirilă, CAS Tulcea - Eugenia Vasile şi CAS Bistriţa Năsăud - Vilhelm Szekely.

Dintre cei 60 de candidaţi care şi-au depus dosarele la concurs, în urma verificării criteriilor de participare, au fost admişi pentru susţinerea probei scrise 54. Doar 33 de candidaţi s-au prezentat, pe 6 mai, pentru susţinerea probei scrise. Proba de interviu a fost susţinută, pe 12 mai, de către cei cinci candidaţi care au trecut de proba scrisă, toţi promovând examenul.

"A fost un concurs transparent şi corect, în care candidaţii au avut posibilitatea să demonstreze că deţin cunoştinţele necesare pentru aplicarea unui management performant la nivelul Caselor de asigurări de sănătate din subordinea CNAS. În timp ce, la proba scrisă, candidaţii au trebuit să convingă că stăpânesc noţiunile de bază din legislaţie în concordanţă cu specificul activităţii unei Case de asigurări şi principiile care stau la baza sistemului de asigurări sociale de sănătate, la proba de interviu candidaţii au avut ocazia să demonstreze că au viziune şi calităţi manageriale. Vom organiza sesiuni de concurs până când toate posturile de directori generali vor fi ocupate de cei care vor demonstra că deţin calităţile manageriale necesare acestei funcţii extrem de importante", a declarat Adrian Gheorghe, preşedintele CNAS.

El a spus că accesul populaţiei la serviciile acordate în sistemul de asigurări sociale de sănătate poate fi îmbunătăţit doar dacă la conducerea caselor de asigurări de sănătate din subordinea CNAS sunt profesionişti capabili să pună în aplicare în mod corect şi unitar deciziile şi politicile de sănătate stabilite la nivel naţional, în funcţie de nevoile de servicii medicale ale zonei pe care o deservesc.

"La următoarea sesiune de examen îi invit să participe pe toţi cei care cred că pot contribui la dezvoltarea sistemului de asigurări sociale de sănătate, din poziţia de director general al unei case de asigurări de sănătate din subordinea CNAS", a adăugat Adrian Gheorghe.

Următoarea sesiune de concurs pentru ocuparea posturilor vacante de directori generali va fi organizată în cel mai scurt timp, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare. Va fi publicat anunţul de concurs, iar proba scrisă va urma să se desfăşoare pe 16 iunie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată sfidarea României...

2 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut