Potrivit Phenianului, Donald Trump este "deranjat mental"

Potrivit Phenianului, Donald Trump este "deranjat mental"

Regimul nord-coreean a declarat marți seara că președintele american Donald Trump ar fi "deranjat mental iremediabil", un atac foarte personal la adresa șefului Casei Albe, înaintea primei sale vizite în Asia în calitate de șef de stat, în contextul tensiunilor în jurul ambițiilor nucleare ale Coreei de Nord, relatează AFP.

În ultimele luni, Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-Un au făcut schimb de declarații belicoase și insulte, realimentând temerile privind declanșarea unui conflict în peninsulă.

Șeful Casei Albe a amenințat că va dezlănțui asupra Phenianului "focul și mânia", declarând în Adunarea Generală a ONU că Washingtonul ar "distruge total Coreea de Nord" dacă va fi pus în situația să se apere sau să-și apere aliații.

În același discurs, Trump îl calificase pe nr.1 nord-coreean drept "omul rachetă" în timp ce Coreea de Nord a testat mai multe rachete susceptibile aparent să atingă o bună parte din teritoriul american. "Ramolit", a replicat Kim Jong-Un.

Președintele american este așteptat în Asia în cursul weekendului, iar agenția oficială nord-coreeană KCNA a atacat marți seara "retorica belicoasă" și iresponsabilă a "maestrului invectivei".

"El are absolută nevoie de medicamente pentru a-și vindeca dezordinile psihice", adaugă agenția de presă citată.

Washingtonul a desfășurat în apropierea peninsulei echipamente militare strategice, între care bombardiere și portavioane, ca urmare a celui de-al șaselea test nuclear nord-coreean în 3 septembrie, care i-a atras Phenianului a opta serie de sancțiuni din partea ONU.

KCNA prezintă sancțiunile drept "eforturi disperate" care nu vor avea niciun efect și discursurile lui Trump drept "simptome isterice spasmodice". Președintele american ar fi "dezvăluit lumii adevarata sa natură de maniac al războiului nuclear și a fost diagnosticat ca fiind 'deranjat mental iremediabil'", scrie agenția de presă nord-coreeană.

Turneul lui Trump cuprinde vizite în Japonia, în Coreea de Sud, China, Vietnam și Filipine, dar toate privirile vor fi ațintite asupra mesajului său pentru Phenian.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

2 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Informație / Ludovic Orban nu va mai fi desemnat să formeze un nou guvern după alegerile din 6 decembrie