Poza și datele lui Gabriel Puiu Popoviciu, publicate pe site-ul Poliției la rubrica 'persoane urmărite'

Poza și datele afaceristului Gabriel Puiu Popoviciu au fost publicate, miercuri seară, pe site-ul Poliției Române la rubrica "persoane urmărite", după ce acesta nu a fost găsit la domiciliu în vederea executării deciziei definitive de condamnare a acestuia în dosarul 'Băneasa'.

*Poliția cere mandat european de arestare pentru Gabriel Puiu Popoviciu

"În situația în care persoana este condamnată definitiv de către instanță la pedeapsă cu închisoarea, în baza mandatului de executare a pedepsei, polițiștii se deplasează la adresa de domiciliu a celui în cauză, în vederea aplicării măsurii dispuse. În situația în care persoana nu este găsită, în baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, după ce se execută verificări, cel condamnat este dat în consemn la frontieră și este dispusă măsura urmăririi la nivel național", au explicat reprezentanții Poliției.

Sursa foto: politiaromana.ro

Aceștia au precizat că, dacă din verificările și investigațiile efectuate rezultă că persoana nu se află pe teritoriul României, se solicită instanței, Curții de Apel, emiterea unui mandat european de arestare, iar în baza acestuia se dispune urmărirea internațională.

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv miercuri, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 7 ani de închisoare în dosarul "Băneasa".

Instanța supremă a admis în parte apelul lui Popoviciu și i-a scăzut pedeapsa de la 9 ani, cât primise la Curtea de Apel București, la 7 ani închisoare. Decizia este definitivă.

Latura civilă a procesului a rămas nesoluționată, fiind disjunsă într-un alt dosar, care se află pe rolul Curții de Apel București, instanță de fond.

AGERPRES/(A — autor:Ana-Maria Ludatșer, editor: Diana Dumitru, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din sondajele pe București. A crescut cu 4 procente numărul indecișilor. Băsescu, la 13%

2 VIDEO Primul semn că se rupe căruța! „Ea crede că suntem atât de proști, de idioți” / Dezvăluiri incredibile des…

3 Cu firmele pe butuci, profesoara de sex oral a PSD a ajuns să mănânce rahat din același blid cu Gâdea

4 Personajul care a adus Clanul Sportivilor s-o huiduie pe Kovesi candidează la alegerile locale din partea PSD …

5 Marius Coaje, mâna dreaptă a Gabrielei Firea, e un hoț condamnat definitiv la închisoare