Prahova: Aproape o mie de cazuri de COVID-19 active în judeţ; 23 de UAT-uri depăşesc rata de infectare de 1,5/1000

Prahova: Aproape o mie de cazuri de COVID-19 active în judeţ; 23 de UAT-uri depăşesc rata de infectare de 1,5/1000

Aproape o mie de cazuri de COVID-19 sunt active, duminică, în judeţul Prahova, mai mult de o treime fiind în municipiul Ploieşti, se arată într-o informare transmisă, duminică seară, de Prefectura Prahova.

Potrivit sursei citate, din cele 985 de cazuri active, 331 sunt în municipiul Ploieşti, care are o rată de infectare de 1,47 la mia de locuitori. Aceeaşi rată este consemnată şi în dreptul municipiului Câmpina, care are 53 de cazuri active.

Totodată, în 23 dintre cele 104 unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului a fost depăşită rata de infectare de 1,5 cazuri la mia de locuitori, fiind vorba despre patru oraşe, respectiv Băicoi, Breaza, Plopeni şi Urlaţi, şi 19 comune.

Cele mai mari rate de infectare sunt la Poienarii Burchii- 4,96 şi Scorţeni- 5,02, în aceste comune funcţionând centre din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova în care sunt active focare de COVID-19.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a dispus, în ultima perioadă, restricţii în unele dintre aceste unităţi administrativ-teritoriale din cauza creşterii ratei de infectare cu noul coronavirus. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 VIDEO Priviți ce postează Armata Rusiei!

3 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

4 Valentin Naumescu: Rusia a luat deja decizia privind Ucraina / Amănuntul uitat de mulți și invocat de profesor

5 București, duminică seara...