Prahova: Cererea de arestare a lui Sebastian Ghiță, respinsă; instanța a dispus controlul judiciar

Prahova: Cererea de arestare a lui Sebastian Ghiță, respinsă; instanța a dispus controlul judiciar

Cererea procurorilor DNA Ploiești privind arestarea fostului deputat Sebastian Ghiță în dosarul în care acesta este cercetat alături de cumnatul fostului premier Victor Ponta, Iulian Herțanu, a fost respinsă, marți, de Tribunalul Prahova.

Potrivit reprezentanților instanței, Tribunalul a respins propunerea procurorilor DNA Ploiești privind luarea măsurii arestării preventive în lipsă a lui Sebastian Ghiță, dispunând măsura controlului judiciar față de inculpat pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu momentul transferului în țară al acestuia.

Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă.

Procurorii DNA Ploiești au cerut arestarea lui Sebastian Ghiță în dosarul în care el este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată.

În aceeași speță sunt inculpați, printre alții, Iulian Herțanu, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și fiul acestuia din urmă, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

AGERPRES / (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Irina Poenaru, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”