Prahova: Încă 52 de cazuri de COVID-19 confirmate la centrul de bătrâni de la Izvoarele

Prahova: Încă 52 de cazuri de COVID-19 confirmate la centrul de bătrâni de la Izvoarele

Încă 52 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate, joi seară, la căminul de bătrâni din comuna prahoveană Izvoarele, unde mai erau 19 persoane infectate, numărul total al îmbolnăvirilor din această unitate ajungând la 71.

Purtătorul de cuvânt al centrului, dr. Gabriel Surdu, a declarat, pentru AGERPRES, că celor 19 persoane din rândul personalului confirmate anterior li se adaugă încă două, numărul ajungând la 21.

De asemenea, 50 dintre cei 68 de beneficiari ai unităţii au fost testaţi pozitiv, niciunul neavând simptome, a precizat sursa citată.

Potrivit acesteia, deocamdată se aşteaptă o decizie cu privire la cele 52 de persoane confirmate joi seară, ele fiind în acest moment în centru.

"Pe data de 23 iunie au existat câteva suspiciuni în rândul beneficiarilor, iar conducerea unităţii respective a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Prahova care a decis testarea imediată atât a întregului personal (34 de angajaţi), cât şi persoanelor internate aici (68 de beneficiari). Primele rezultate sosite au fost cele ale personalului angajat aici. Astfel, dintre cele 34 de probe prelevate cadrelor care se ocupă de îngrijirea vârstnicilor, 19 au fost pozitive, 13 negative, iar două sunt încă în lucru. Tot în lucru sunt şi cele 68 de probe prelevate de la beneficiari", a informat, joi, Prefectura Prahova, într-un comunicat de presă.

Cadrele depistate pozitiv au fost internate, iar DSP a dispus ca personalul care a fost testat şi are rezultate negative să rămână în izolare la locul de muncă şi să asigure continuitatea serviciilor, cu luarea unor măsuri suplimentare de protecţie, preciza sursa citată.

"Facem precizarea că, la sfârşitul lunii aprilie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, la propunerea DSP, a decis testarea tuturor angajaţilor din centrele de îngrijire a persoanelor adulte din judeţ. Au fost realizate două rânduri de teste, inclusiv la această unitate medico-socială. Ultimele rezultate de aici au sosit pe 6 iunie şi au fost negative. Decizia a fost luată tocmai pentru a fi preîntâmpinate astfel de situaţii", arăta comunicatul citat. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”