Prahova: Instanța permite inculpaților din dosarul Lukoil să părăsească țara fără încuviințare de la judecător

Prahova: Instanța permite inculpaților din dosarul Lukoil să părăsească țara fără încuviințare de la judecător

Tribunalul Prahova, pe rolul căruia se află dosarul Lukoil, le dă voie inculpaților să părăsească țara fără încuviințarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată, decizia nefiind însă definitivă. Potrivit portalului instanțelor de judecată, magistrații au constatat, marți, legalitatea și temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar față de cei șase inculpați persoane fizice din acest dosar și au menținut măsura până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile.

De asemenea, Tribunalul Prahova a dispus încetarea obligației impuse inculpaților de a nu părăsi teritoriul României fără încuviințarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată.

Decizia poate fi contestată în termen de 48 ore de la comunicare.

Tribunalul Prahova a dispus, în data de 12 ianuarie, restituirea la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a dosarului Lukoil, în motivarea deciziei arătându-se că, după constatarea unor neregularități în privința rechizitoriului, procurorul a manifestat "pasivitate totală", în condițiile în care nu a remediat acele neregularități și nici nu a comunicat în termenul legal Tribunalului Prahova dacă își menține sau nu dispoziția de trimitere în judecată a dosarului.

La momentul constatării neregularităților, magistrații arătau, printre altele, că unele acte materiale au fost dublate sau chiar triplate, dar și că procurorii nu au indicat activitatea infracțională concretă a inculpaților.

Ulterior, Curtea de Apel Ploiești a menținut decizia de restituire a dosarului la Parchet, procurorii trimițându-l din nou în judecată la data de 22 ianuarie, după remedierea neregularităților.

Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Ministerului Public, în acest dosar au fost trimise în judecată șase persoane fizice și două persoane juridice.

Directorul general al Petrotel Lukoil Ploiești, Andrey Bogdanov, a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire cu rea credință a capitalului societății și spălare de bani, în același dosar fiind deferiți justiției trei directori generali adjuncți din cadrul societății de la Ploiești, respectiv Alexey Voinstev, acuzat de complicitate la folosirea cu rea credință a creditului societății, și Olga Kuzina și Dan Dănulescu, acuzați de complicitate la folosirea cu rea credință a creditului societății și complicitate la spălare de bani.

De asemenea, Andrei Rață, membru al Consiliului de Administrație al Petrotel Lukoil, a fost trimis în judecată pentru folosire cu rea credință a creditului societății și spălare de bani, iar contabilul șef Dorel Duțu a fost deferit justiției sub acuzațiile de complicitate la folosirea cu rea credință a creditului societății și complicitate la spălare de bani.

În același dosar au fost trimise în judecată SC Petrotel Lukoil Ploiești, acuzată de spălare de bani și SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, acuzată de complicitate la folosirea cu rea credință a creditului societății și complicitate la spălare de bani.

Dosarul Lukoil a fost inițial trimis în judecată de procurorii PCA Ploiești la data de 3 august 2015, procurorii arătând la acel moment că prejudiciul cauzat prin săvârșirea de către inculpați a infracțiunilor reținute în sarcina lor este în cuantum de 7.597.094.338,10 lei, echivalent a 1.766.766.125,10 euro.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

4 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene

5 VIDEO Incendiu puternic la Moscova!