Prahova: O nouă amânare în procesul Kovesi - Antena 3; avocata șefei DNA acuză pârâții de tergiversare

Prahova: O nouă amânare în procesul Kovesi - Antena 3; avocata șefei DNA acuză pârâții de tergiversare

Curtea de Apel Ploiești, pe rolul căreia se află procesul intentat de procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, postului de televiziune Antena 3 și mai multor jurnaliști, a acordat, miercuri, un nou termen în dosar, pe 31 mai.

La termenul de miercuri, jurnalistul Răzvan Savaliuc a depus o cerere de intervenție accesorie în favoarea sa din partea firmei care deține site-ul Lumea Justiției, conform căreia orice sancțiuni i s-ar aplica lui s-ar răsfrânge asupra site-ului la care el este senior editor.

Avocatul Antena 3 a cerut termen pentru a lua la cunoștință, iar avocata șefei DNA a arătat că este inadmisibilă cererea în acest stadiu procesual.

În replică, Savaliuc a precizat că intervenția accesorie poate fi depusă în orice moment al dezbaterii, apărătorul Laurei Codruța Kovesi acuzând că se fac tergiversări și "turism juridic" cu acest dosar.

Pe de altă parte, instanța a arătat că are obligația de a pune în discuția părților orice cerere și a acordat termen la data de 31 mai pentru ca celelalte părți să ia la cunoștință conținutul ei.

ÎCCJ a dispus, pe 18 ianuarie, strămutarea procesului de la Curtea de Apel Pitești la Curtea de Apel Ploiești, după ce a admis o cerere formulată de Radu Tudor, Bianca Grigore, Răzvan Savaliuc, Mugur Ciuvică, Mihai Gâdea și SC Antena 3 SA.

De asemenea, judecătorii de la Secția I civilă a ÎCCJ au anulat actele de procedură îndeplinite în acest dosar de Curtea de Apel Pitești privind încuviințarea și/sau respingerea probelor. Totodată, a fost anulată și încheierea din 11 ianuarie 2017, prin care CA Pitești rămăsese în pronunțare în acest dosar.

Este pentru a doua oară când acest proces este mutat la altă instanță. Inițial, dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel București, însă pe 21 aprilie 2016, tot ÎCCJ a dispus strămutarea procesului la Curtea de Apel Pitești, jurnaliștii de la Antena 3 motivând că cele două judecătoare care se ocupau de acest caz — Gabriela Manuela Rădulescu și Andreea Doris Tomescu — au dat dovadă de rea-credință, deoarece le-au respins mai multe probe.

Procesul se află în faza de recurs, după ce, pe 16 octombrie 2015, Tribunalul București a decis ca postul Antena 3, jurnaliștii Mihai Gâdea, Radu Tudor, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae și analistul Mugur Ciuvică să plătească în solidar daune morale în valoare de 250.000 de lei procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru o serie de afirmații la adresa ei făcute în emisiunea "Sinteza zilei" din 19 iunie 2014.

În iunie 2014, Laura Codruța Kovesi a dat în judecată Antena 3 și pe jurnaliștii menționați, reclamând faptul că în emisiunea "Sinteza zilei" din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a mușamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări față de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, și Mircea Băsescu.

În acțiunea depusă în instanță, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige Antena 3 și pe cei cinci jurnaliști să plătească în solidar suma de un milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar și cheltuielile de judecată. Kovesi susținea că în emisiune au fost prezentate mai multe fapte și au fost făcute afirmații mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine și au adus o gravă atingere demnității umane.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Bucureștiul, tortul interlopilor! / Cum au cumpărat „Sportivii“ terenurile pe care au construit blocuri cu PUD-u…