Prahova: Omul de afaceri Costel Cășuneanu, adus la PCA Ploiești; el pare a fi băut și plânge în hohote (surse)

Prahova: Omul de afaceri Costel Cășuneanu, adus la PCA Ploiești; el pare a fi băut și plânge în hohote (surse)

Omul de afaceri Costel Cășuneanu a fost adus, marți după-amiază, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești pentru a fi audiat în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani în care anchetatorii au efectuat percheziții în mai multe județe.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, Cășuneanu pare să se afle sub influența băuturilor alcoolice, în condițiile în care se manifestă zgomotos și plânge în hohote.

Când a fost adus la sediul Parchetului, acesta a spus, răspunzând unor întrebări ale jurnaliștilor, că nu se consideră vinovat de nimic și că procurorii sunt "nebuni".

Întrebat de ce a fost adus la PCA Ploiești, el a răspuns că motivul este acela că a fost achitat într-un dosar la Târgu Mureș.

"Că m-a achitat la Curtea de Apel Târgu Mureș și nu le convine, că sistemul e împotrivă (...) la oamenii care sunt nevinovați și care (cuvinte obscene — n.r.). (...) Voi sunteți nebuni? Mai prost ca mine nu a fost nimeni. 3.500 de angajați în România și am plătit toate taxele și impozitele. De când mă freacă ăștia, de nouă ani, nu am mai putut să le plătesc pe toate, dar le voi plăti și să vă fie rușine că nu ați fost în stare să scrieți că un om care are 3.500 de angajați și-a plătit întotdeauna taxele și impozitele. Nu am avut treabă cu drumuri, cu (...) ce spuneți voi (...). Nimeni nu a spus că am trei fabrici, că nu am avut nicio treabă cu drumuri, cu statul până în 2004-2005 și că de acolo mi s-a tras că mi-ați pus o etichetă", a spus Costel Cășuneanu.

De asemenea, întrebat de ce este acuzat, el a răspuns că nu este acuzat de nimic, iar procurorii sunt "nebuni".

"De nimic! Sunt niște nebuni, îs cu porcu' ăștia! Mă duc la ei acum, nu au nicio treabă", a răspuns omul de afaceri.

Marți, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au efectuat 16 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni economice în municipiul București și în județele Prahova, Sibiu și Ilfov.

Acțiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-un grup infracțional, specializat în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani.

Din cercetări a reieșit că, persoane fizice și administratorii unor societăți comerciale ar fi comis o serie de nereguli, eludând prevederile legale în vigoare, în scopul fraudării bugetului general consolidat al statului prin diminuarea artificială a bazei impozabile.

Astfel, în perioada 2010 — 2016, membrii grupării infracționale, prin intermediul persoanelor juridice pe care le controlau sau administrau, ar fi comis fapte de evaziune fiscală în domeniul în care societățile își desfășoară activitatea, respectiv produse energetice și construcții.

Banii obținuți în urma activității infracționale fac obiectul unor transferuri succesive prin mai multe conturi bancare ale societăților implicate și ale unor persoane interpuse, acestea din urmă retrăgând în numerar bani pe care, în schimbul unui comision, i-ar fi predau adevăraților beneficiari.

Prejudiciul cauzat prin evaziune este de 2.133.549 de lei, iar în urma spălării banilor s-a creat un prejudiciu în valoare de 6.152.575 de lei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dacă asta nu o fi intoxicare ci realitate?

2 VIDEO Figuranții cu bani ne-au făcut de cacao / Artiștii trupei Coldplay, „extrem de afectați” după fluierăturile de la București la adresa tânărului ro…

3 Țara infracțională România / Două doctorițe au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru divulgarea subiectelor la rezidențiatul din 2021

4 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”

5 Încep surprizele? / SUA și Ucraina vor semna joi un acord de securitate