Prahova: Primarul comunei Floreşti, condamnat la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

Prahova: Primarul comunei Floreşti, condamnat la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

Primarul comunei prahovene Floreşti, Eugen David, a fost condamnat la închisoare cu suspendare într-un dosar de conflict de interese, el fiind acuzat că a emis dispoziţii de plată prin care rude ale acestuia au obţinut în mod direct foloase materiale.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Judecătoria Câmpina l-a condamnat, joi, pe Eugen David la un an şi trei luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea mai multor infracţiuni de conflict de interese, în cazul uneia dintre fapte constatându-se că a intervenit prescripţia.

Prin sentinţa pronunţată de instanţa de fond, edilului i-a fost aplicată şi interdicţia de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de trei ani.

Decizia nu este definitivă.

Conform unui comunicat emis în martie 2016 de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în rechizitoriul întocmit de procurori s-a reţinut că, în perioada 16.09.2009 - 26.02.2014, inculpatul Eugen Eduard David, în calitate de primar al comunei prahovene Floreşti, a emis nouă dispoziţii de plată prin care o rudă a acestuia, dar şi rude prin alianţă au obţinut în mod direct foloase materiale.

Concret, David este acuzat că a dispus plata către persoanele respective a unor ajutoare de urgenţă, valoarea totală a sumelor plătite fiind de 32.500 lei.

În luna iulie 2016, primarul, dar şi soţia acestuia, Simona David, consilier judeţean din partea PNL, au fost reţinuţi şi ulterior plasaţi sub control judiciar într-un dosar privind obţinerea abuzivă de fonduri publice.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova au efectuat, la acel moment, zeci de percheziţii la adrese din Prahova şi Braşov la persoane bănuite de abuz în serviciu, evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul calculat în dosar depăşind şase milioane de lei. Percheziţiile au vizat inclusiv Primăria Floreşti şi domiciliul soţilor David. AGERPRES / (AS - autor: Anamaria Toma, editor: Irina Poenaru, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...