Prahova: Profesor de la UPG, cercetat pentru luare de mită și evaziune; cerea bonuri valorice de benzină (surse)

Prahova: Profesor de la UPG, cercetat pentru luare de mită și evaziune; cerea bonuri valorice de benzină (surse)

Un profesor de la Universitatea de Petrol și Gaze (UPG) Ploiești este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pentru luare de mită și evaziune fiscală, surse judiciare declarând, luni, că acesta ar fi cerut de la zeci de studenți, în schimbul promovării examenelor, bonuri valorice de benzină.

Potrivit surselor citate, anchetatorii au efectuat, luni, percheziții la domiciliul profesorului, el fiind ulterior condus la sediul Parchetului.

Din cercetările efectuate ar fi reieșit să persoana în cauză, profesor în cadrul UPG Ploiești la o disciplină specializată, ar deține o firmă pe care o folosea în circuitul mitei.

Surse judiciare au precizat că bărbatul le-ar fi cerut studenților să cumpere de la o benzinărie, în numele firmei sale, bonuri valorice de benzină pe care ulterior le-ar fi înregistrat ca și cheltuială nereală în societatea sa.

Studenții îi dădeau profesorului bonuri de 200-250 de lei de persoană pentru promovarea examenelor, au mai arătat sursele menționate.

Conform acestora, studenții cumpărau în numele firmei profesorului aceste bonuri, fără ca ei să aibă o împuternicire în acest sens.

Până la acest moment, au fost identificați 21 de studenți care i-ar fi dat mită profesorului în acest fel.

Persoana în cauză este cercetată pentru luare de mită și evaziune fiscală, au mai spus sursele menționate.

La începutul lunii, un lector universitar din cadrul UPG Ploiești a fost trimis în judecată pentru luare de mită, el fiind acuzat că a primit bani de la 80 de studenți, dar și unele servicii, respectiv munci casnice precum cositul ierbii, pentru ca aceștia să promoveze examenele la diverse materii.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Așa o fi?