Prahova: Salina Slănic, redeschisă pentru vizitare începând de sâmbătă

Prahova: Salina Slănic, redeschisă pentru vizitare începând de sâmbătă

Salina Slănic va fi redeschisă pentru turişti începând de sâmbătă, accesul vizitatorilor în subteran urmând să se efectueze cu microbuze, în condiţii specifice prevenirii răspândirii COVID-19.

Potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a salinei, turiştii vor trebui să poarte mască de protecţie şi să păstreze distanţa faţă de ceilalţi vizitatori. De asemenea, acestora li se va lua temperatura înainte de a intra în subteran.

Transportul în mina turistică Unirea, aflată la peste 200 de metri în subteran, se va face în continuare cu microbuze, în condiţiile în care liftul folosit anterior în acest scop s-a defectat în vara anului 2014.

Având o înălţime de 54 de metri, Mina Unirea este cunoscută drept cea mai înaltă din România şi cea mai mare salină din Europa inclusă în circuitul turistic.

Mina Unirea s-a format ca urmare a exploatării care s-a derulat între anii 1943 şi 1970, în această perioadă fiind excavată o cantitate de aproximativ trei milioane de metri cubi de sare.

În urma procesului de excavare, s-au format 14 camere cu profil trapezoidal. Temperatura în subteran este una constantă, 12-13 grade Celsius, umiditatea aerului este de 50-60%, radioactivitatea la limita de detecţie, iar concentraţia de aerosili naturali salini este mare, creând un climat special pentru tratarea unor boli ale sistemului respirator. AGERPRES/ (AS- autor: Anamaria Constantin, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Este timpul ca Vova să se îmbolnăvească”. Dezvăluirile unui oligarh rus despre uneltirile de la Kremlin împotriva lui Putin

2 VIDEO Trupele ucrainene au spart apărarea rușilor în regiunea nord-estică Harkov

3 Se pregătește ceva? Americanii trebuie să părăsească „imediat” Rusia, cere chiar ambasada SUA de la Moscova, existând riscul să nu mai poată ieși

4 VIDEO Un nou „succes” / Rușii din filmare și-au aruncat în aer camarazii!

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie