Prahova: Salina Slănic, redeschisă pentru vizitare începând de sâmbătă

Prahova: Salina Slănic, redeschisă pentru vizitare începând de sâmbătă

Salina Slănic va fi redeschisă pentru turişti începând de sâmbătă, accesul vizitatorilor în subteran urmând să se efectueze cu microbuze, în condiţii specifice prevenirii răspândirii COVID-19.

Potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a salinei, turiştii vor trebui să poarte mască de protecţie şi să păstreze distanţa faţă de ceilalţi vizitatori. De asemenea, acestora li se va lua temperatura înainte de a intra în subteran.

Transportul în mina turistică Unirea, aflată la peste 200 de metri în subteran, se va face în continuare cu microbuze, în condiţiile în care liftul folosit anterior în acest scop s-a defectat în vara anului 2014.

Având o înălţime de 54 de metri, Mina Unirea este cunoscută drept cea mai înaltă din România şi cea mai mare salină din Europa inclusă în circuitul turistic.

Mina Unirea s-a format ca urmare a exploatării care s-a derulat între anii 1943 şi 1970, în această perioadă fiind excavată o cantitate de aproximativ trei milioane de metri cubi de sare.

În urma procesului de excavare, s-au format 14 camere cu profil trapezoidal. Temperatura în subteran este una constantă, 12-13 grade Celsius, umiditatea aerului este de 50-60%, radioactivitatea la limita de detecţie, iar concentraţia de aerosili naturali salini este mare, creând un climat special pentru tratarea unor boli ale sistemului respirator. AGERPRES/ (AS- autor: Anamaria Constantin, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…