Prahova: Termen pentru 20 septembrie în procesul Kovesi - Antena 3

Curtea de Apel Ploiești a amânat din nou, miercuri, judecata în dosarul în care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a acționat în instanță postul de televiziune A3 și mai mulți jurnaliști, acordând termen pentru data de 20 septembrie.

La termenul de miercuri, instanța a pus în discuție admisibilitatea cererii de intervenție accesorie, depusă de firma care deține site-ul "Lumea Justiței" în favoarea jurnalistului Răzvan Savaliuc.

În urma dezbaterilor, instanța a respins ca inadmisibilă această cerere, Răzvan Savaliuc declarând recurs împotriva deciziei pronunțate în cadrul ședinței. Totodată, jurnalistul a solicitat termen pentru studierea dosarului și pentru lipsă de apărare, context în care, din nou, avocata lui Kovesi a acuzat părțile adverse de tergiversarea cauzei.

Curtea de Apel Ploiești a amânat judecata cauzei pentru data de 20 septembrie, pentru declararea recursului de către părți și depunerea dovezilor în acest sens.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, pe 19 mai, cererea de strămutare a dosarului de la Curtea de Apel Ploiești formulată de pârâți.

În iunie 2014, Laura Codruța Kovesi a dat în judecată Antena 3 și mai mulți jurnaliști, reclamând faptul că în emisiunea "Sinteza zilei" din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a mușamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări față de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, și Mircea Băsescu.

În acțiunea depusă în instanță, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige Antena 3 și cinci jurnaliști să plătească în solidar suma de un milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar și cheltuielile de judecată. Kovesi susținea că în emisiune au fost prezentate mai multe fapte și au fost făcute afirmații mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine și au adus o gravă atingere demnității umane.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Sindile, unul dintre capii Jandarmeriei de la 10 August, pus sub acuzare pentru orele suplimentare înc…

2 Băsescu în direct către Firea: Cea mai preacinstită fecioară, sunteți putredă de coruptă, nu mai vorbiți de Ni…

3 „Du-te dracului, Erdogan!” / Conflictul dintre Turcia și Grecia ia foc după ce un ziar grecesc l-a înjurat în tu…

4 Cele două fetițe au „un comportament sexual explicit” / Momente șocante trăite de o familie care a luat în plasa…

5 Judecați voi... Acesta este anunțul candidatei PSD la Primăria Capitalei României...