Prahova: Un nou termen în dosarul Kovesi-Antena 3, la Curtea de Apel Ploiești

Prahova: Un nou termen în dosarul Kovesi-Antena 3, la Curtea de Apel Ploiești

Un nou termen este programat să aibă loc miercuri la Curtea de Apel Ploiești în dosarul în care procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a dat în judecată postul de televiziune Antena 3 și mai mulți jurnaliști.

La termenul anterior, care a avut loc în data de 31 mai, instanța a pus în discuție admisibilitatea cererii de intervenție accesorie depusă de firma care deține site-ul "Lumea Justiței" în favoarea jurnalistului Răzvan Savaliuc. În urma dezbaterilor, instanța a respins ca inadmisibilă această cerere.

Răzvan Savaliuc a solicitat termen pentru studierea dosarului și pentru lipsă de apărare, context în care, din nou, avocata lui Kovesi a acuzat părțile adverse de tergiversarea cauzei.

Curtea de Apel Ploiești a amânat judecata cauzei pentru data de 20 septembrie, pentru declararea recursului de către părți și depunerea dovezilor în acest sens.

Firma care deține site-ul "Lumea Justiței" a declarat recurs față de decizia instanței, acțiunea fiind respinsă definitiv ca nefondată de Înalta Curte de Casație și Justiție. Totodată, societatea a fost obligată la plata către Laura-Codruța Kovesi a sumei de 500 lei, reprezentând cheltuieli de judecată reduse.

În iunie 2014, Laura Codruța Kovesi a dat în judecată Antena 3 și mai mulți jurnaliști, reclamând faptul că în emisiunea "Sinteza zilei" din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a mușamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări față de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, și Mircea Băsescu.

În acțiunea depusă în instanță, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige Antena 3 și cinci jurnaliști să plătească în solidar suma de un milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar și cheltuielile de judecată. Kovesi susținea că în emisiune au fost prezentate mai multe fapte și au fost făcute afirmații mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine și au adus o gravă atingere demnității umane.

Procesul se află în faza de recurs, după ce, pe 16 octombrie 2015, Tribunalul București a decis ca postul Antena 3, jurnaliștii Mihai Gâdea, Radu Tudor, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae și analistul Mugur Ciuvică să plătească în solidar daune morale în valoare de 250.000 de lei procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

AGERPRES/ (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Antonia Niță, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

2 Așa o fi?

3 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Așa o fi?