Premierul britanic Theresa May nu exclude mărirea impozitelor după victoria în alegeri

Premierul britanic Theresa May nu exclude mărirea impozitelor după victoria în alegeri

Sigură de victorie în alegerile anticipate din 8 iunie, premierul britanic Theresa May a refuzat sâmbătă să excludă posibilitatea majorării impozitelor. Un sondaj Comres publicat sâmbătă de Sunday Mirror arată că Partidul Conservator, de guvernământ, poate conta pe 50% din voturi, în timp ce principala formațiune de opoziție, Partidul Laburist, are 25%, transmite Reuters. Conservatorii sunt în creștere cu 4% față de săptămâna trecută și la cel mai ridicat nivel într-un sondaj Comres din 1991.

Decizia surprinzătoare a prim-ministrului de a convoca alegeri anticipate a adus însă în actualitate întrebări presante, cum ar fi pensiile, fiscalitatea și ajutoarele pentru străinătate. Vineri, ministrul de finanțe Philip Hammond a afirmat că promisiunile fiscale din campania electorală din 2015 i-au limitat posibilitățile de gestionare a economiei. El a părut că deschide astfel calea spre o mărire a impozitelor.

Sâmbătă, la un eveniment electoral din centrul Angliei, May nu a exclus explicit posibilitatea unei fiscalități mai dure. "La aceste alegeri, oamenii vor avea o alegere foarte clară", a spus ea, una din oferte fiind "un Partid Conservator care a fost întotdeauna, este și va continua să fie un partid care crede în impozite mai mici". Alternativa ar fi "un Partid Laburist al cărui instinct natural este să mărească întotdeauna impozitele".

Laburiștii i-au acuzat pe conservatori că pregătesc o "bombă fiscală", iar Liberal-Democrații afirmă că lucrătorii obișnuiți ar fi afectați de planurile guvernului, arată Reuters.

În martie, guvernul condus de Theresa May a suferit o lovitură, când planurile lui Hammond de creștere impozitării muncii au fost criticate de parlamentarii partidului și de presă, care au artătat că se încalcă astfel promisiunile electorale ale conservatorilor din 2015. Până la urmă, mișcarea nu a mai avut loc. Pentru a-și crea o majoritate parlamentară mai confortabilă, May a recurs la convocarea alegerilor anticipate.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul Rusiei? / Noi amănunte despre lectorul universitar mort într-un accident de bicicletă la doar 47 de ani

2 O imagine care ar trebui să dea fiori rușilor...

3 Baronul PSD Arsene, prins între 2 grupări de interlopi în Italia?

4 Sorana Cîrstea a dezvăluit secretul transformării ei: Declarații tari după parcursul din America

5 Un adevăr crunt din Ucraina...