Premierul chinez Li Keqiang: Cooperarea întărită dintre China și România este în beneficiul stabilității Uniunii Europene

Premierul chinez, Li Keqiang, a afirmat vineri, în cursul unei întâlniri cu șeful guvernului român, Dacian Cioloș, că Beijingul este gata să întărească cooperarea cu România în cadrul formatului ''16+1'' și al relațiilor China-Uniunea Europeană, cooperare ce este în beneficiul stabilității UE și al unei dezvoltări echilibrate, relatează agenția Xinhua.

Întâlnirea dintre Li Keqiang și Dacian Cioloș a avut loc în marja summitului Asia — Europa ASEM (Asia-Europe Meeting), care se desfășoară la Ulan Bator, în Mongolia, pe tema ''20 Years of ASEM: Partnership for the Future through Connectivity''.

Potrivit premierului Li Keqiang, China acordă o mare importanță dezvoltării relațiilor tradiționale de prietenie cu România.

La rândul său, Dacian Cioloș a afirmat că România apreciază, de asemenea, relațiile de prietenie cu China și că va rămâne atașată întăririi cooperării sale cu Beijingul, în timp ce se străduiește să aibă un rol mai mare în cadrul formatului ''16+1'' și al dezvoltării relațiilor UE-China.

Formatul ''16+1'' se referă la o platformă de cooperare între China și 16 țări din centrul și estul Europei (Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Slovenia).

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada vie a faptului că lupta anticorupție a murit

2 Cum va fi reformat Ministerul de Interne. Poliţia înghite Jandarmeria la oraş. La sate, e invers

3 Ți-ai dracu de șobolani! / Șerban Nicolae și-a secretizat sursa a 260.000 de euro, un cont și salariul de la sta…

4 Asta se întâmplă în toate instituțiile! De fapt, tot PSD conduce România!

5 VIDEO Prostul Guvernului a comis-o în direct: penelede, penedeleo, penedele doi..pene

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing