Premierul chinez Li Keqiang: Cooperarea întărită dintre China și România este în beneficiul stabilității Uniunii Europene

Premierul chinez Li Keqiang: Cooperarea întărită dintre China și România este în beneficiul stabilității Uniunii Europene

Premierul chinez, Li Keqiang, a afirmat vineri, în cursul unei întâlniri cu șeful guvernului român, Dacian Cioloș, că Beijingul este gata să întărească cooperarea cu România în cadrul formatului ''16+1'' și al relațiilor China-Uniunea Europeană, cooperare ce este în beneficiul stabilității UE și al unei dezvoltări echilibrate, relatează agenția Xinhua.

Întâlnirea dintre Li Keqiang și Dacian Cioloș a avut loc în marja summitului Asia — Europa ASEM (Asia-Europe Meeting), care se desfășoară la Ulan Bator, în Mongolia, pe tema ''20 Years of ASEM: Partnership for the Future through Connectivity''.

Potrivit premierului Li Keqiang, China acordă o mare importanță dezvoltării relațiilor tradiționale de prietenie cu România.

La rândul său, Dacian Cioloș a afirmat că România apreciază, de asemenea, relațiile de prietenie cu China și că va rămâne atașată întăririi cooperării sale cu Beijingul, în timp ce se străduiește să aibă un rol mai mare în cadrul formatului ''16+1'' și al dezvoltării relațiilor UE-China.

Formatul ''16+1'' se referă la o platformă de cooperare între China și 16 țări din centrul și estul Europei (Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Slovenia).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!