Premierul Grindeanu propune o echipă interministerială pentru noile proiecte energetice din Marea Neagră

Premierul Sorin Grindeanu a propus formarea unei echipe interministeriale care să asigure suportul tehnic necesar pentru sprijinirea noilor proiecte energetice cu potențial de dezvoltare în partea românească a Mării Negre, în cadrul unei întrevederi avute luni cu o delegație a consorțiului format din ExxonMobil și OMV Petrom.

"Investitorii au în echipa guvernamentală un partener serios, care își înțelege responsabilitățile: asigurarea stabilității și predictibilității legislative și a unei fiscalități echitabile, atât pentru mediul economic, cât și pentru bugetul de stat", a afirmat Grindeanu, potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Guvernului.

Prim-ministrul a exprimat deschiderea și susținerea Guvernului pentru valorificarea resurselor energetice în condiții sustenabile și competitive, având în vedere angajamentele privind garantarea siguranței energetice.

În cadrul întrevederii care a avut loc la Palatul Victoria, reprezentanții celor două companii — vicepreședintele ExxonMobil Development Company, David Cochrane, și CEO al OMV Petrom, Mariana Gheorghe — au prezentat proiectul de explorare a resurselor de gaze naturale la mare adâncime, în perspectiva deciziei finale de investiție.

La rândul său, ministrul Economiei, Mihai Tudose, a arătat că proiecte de amploarea celui prezentat de ExxonMobil și OMV Petrom pot contribui la transformarea României într-un hub industrial regional pentru proiecte off shore.

Reprezentanții Guvernului și ai celor două companii au mai discutat despre oportunitățile din domeniul energetic, pe termen scurt, mediu și lung, în contextul provocărilor la nivel global, se arată în comunicat.

La întrevedere au mai participat secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, secretarul de stat din Ministerul Finanțelor Publice Ionuț Mișa, consilierul de stat Marius Nica și președintele Consiliului de Administrației al Transgaz, Ion Sterian.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Antena 3 l-a „omorât” și pe tatăl interlopului ucis în această dimineață!

3 Unde e poliția?! / Filmul și motivul uciderii în Giulești a interlopului Emi Pian, liderul clanului Duduianu. O …

4 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

5 Acest cretin este membru PSD și bugetar