Premierul Grindeanu propune o echipă interministerială pentru noile proiecte energetice din Marea Neagră

Premierul Sorin Grindeanu a propus formarea unei echipe interministeriale care să asigure suportul tehnic necesar pentru sprijinirea noilor proiecte energetice cu potențial de dezvoltare în partea românească a Mării Negre, în cadrul unei întrevederi avute luni cu o delegație a consorțiului format din ExxonMobil și OMV Petrom.

"Investitorii au în echipa guvernamentală un partener serios, care își înțelege responsabilitățile: asigurarea stabilității și predictibilității legislative și a unei fiscalități echitabile, atât pentru mediul economic, cât și pentru bugetul de stat", a afirmat Grindeanu, potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Guvernului.

Prim-ministrul a exprimat deschiderea și susținerea Guvernului pentru valorificarea resurselor energetice în condiții sustenabile și competitive, având în vedere angajamentele privind garantarea siguranței energetice.

În cadrul întrevederii care a avut loc la Palatul Victoria, reprezentanții celor două companii — vicepreședintele ExxonMobil Development Company, David Cochrane, și CEO al OMV Petrom, Mariana Gheorghe — au prezentat proiectul de explorare a resurselor de gaze naturale la mare adâncime, în perspectiva deciziei finale de investiție.

La rândul său, ministrul Economiei, Mihai Tudose, a arătat că proiecte de amploarea celui prezentat de ExxonMobil și OMV Petrom pot contribui la transformarea României într-un hub industrial regional pentru proiecte off shore.

Reprezentanții Guvernului și ai celor două companii au mai discutat despre oportunitățile din domeniul energetic, pe termen scurt, mediu și lung, în contextul provocărilor la nivel global, se arată în comunicat.

La întrevedere au mai participat secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, secretarul de stat din Ministerul Finanțelor Publice Ionuț Mișa, consilierul de stat Marius Nica și președintele Consiliului de Administrației al Transgaz, Ion Sterian.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ion Iliescu, declarație criminală despre Revoluție: Este momentul să încetăm să mai căutăm vinovați

2 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

4 Androneasca, la pușcărie! „Dă-l în morții lui! Futu-i gâtu’ mă-sii!”. Stenograme DNA / Cum l-a executat Mafia P…

5 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă