Premierul Japoniei se gândește să convoace alegeri anticipate, pe fondul crizei nord-coreene

Premierul Japoniei se gândește să convoace alegeri anticipate, pe fondul crizei nord-coreene

Premierul nipon Shinzo Abe ia în considerare convocarea de alegeri anticipate pe fondul crizei nucleare nord-coreene, informează marți mass-media locale, citând un oficial de rang înalt din partidul lui Abe, relatează dpa.

 

Premierul va decide data acestor alegeri după ce va reveni de la Adunarea Generală a ONU care are loc săptămâna aceasta la New York, a mai declarat secretarul general al Partidului Liberal Democrat (LDP) al Japoniei, Toshihiro Nikai, transmite agenția de presă Kyodo.

Rata de popularitate a premierului 'belicos' al Japoniei a crescut, arată sondajele, în condițiile în care numeroși japonezi sunt îngrijorați în legătură cu seria de provocări venite din partea Coreei de Nord. Acesta a avut de câștigat și de pe urma problemelor interne cu care se confruntă Partidul Democrat, principalul partid de opoziție al Japoniei.

Este de așteptat ca Abe, care a preluat șefia guvernului în decembrie 2012, să dizolve Camera Reprezentanților (camera inferioară a parlamentului nipon) la 28 septembrie, când a fost convocată o sesiune parlamentară extraordinară, informează Kyodo, citând surse din cadrul LDP.

În acest caz, campania oficială pentru alegeri anticipate ar începe în data de 10 octombrie, iar alegătorii și-ar putea exprima opțiunile la 22 octombrie.

Critici atenționează că ar trebui ca până atunci Abe să rezolve scandalurile în care este el însuși implicat și care au determinat scăderea popularității administrației sale, în august.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale