Premierul Sorin Grindeanu, primit cu ceremonial militar la sediul Guvernului croat

Premierul Sorin Grindeanu, primit cu ceremonial militar la sediul Guvernului croat

Trimisul special al AGERPRES, Daniel Florea, transmite: Prim-ministrul Sorin Grindeanu a fost primit, luni dimineață, de premierul croat Andrej Plenkovic la sediul Guvernului Republicii Croația în cadrul unei ceremonii oficiale care a inclus intonarea imnurilor de stat și trecerea în revistă a gărzii de onoare.

Premierul român a mers apoi să semneze în Cartea de Aur a Guvernului Republicii Croația.
Întâlnirea dintre Sorin Grindeanu și Andrej Plenkovic continuă cu convorbiri 'tete a tete' între cei doi premieri, urmate de discuții oficiale în plenul delegațiilor conduse de cei doi prim-miniștri. Din delegația română mai fac parte ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, secretarul de stat în MAE, George Ciamba, secretarul de stat în Ministerul Educației, Petru Andea, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Croația, Constantin Mihail Grigorie.
Premierul român va lua parte la sediul Executivului de la Zagreb și la ceremonia de semnare a Acordului privind protecția reciprocă a informațiilor clasificate și a Memorandumului de înțelegere referitor la cooperarea între Camera de Comerț și Industrie a României și Camera Economică a Republicii Croația. Acordul având ca temă protecția informațiilor clasificate va fi semnat, din partea română, de secretarul de stat în cadrul MAE George Ciamba. Memorandumul de colaborare economică va fi parafat din partea română de președintele CCIR, Mihai Daraban.

Cei doi premieri vor susține apoi declarații de presă comune.

Sorin Grindeanu va mai avea în cursul vizitei sale o întâlnire cu Gordan Jandrokovic, președintele Parlamentului croat, la sediul legislativului de la Zagreb. De asemenea, prim-ministrul român va fi primit la sediul Președinției Republicii Croația de președintele croat Kolinda Grabar Kitarovic.

Precedenta vizită a unui premier român în Republica Croația a avut loc în urmă cu 10 ani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…