Premierul suedez renunţă la preşedinţia Comitetului monetar şi financiar al FMI

Premierul suedez renunţă la preşedinţia Comitetului monetar şi financiar al FMI

Premierul Suediei, Magdalena Andersson, va părăsi la sfârşitul lui decembrie postul de preşedinte al Comitetului Monetar şi Financiar (IMFC) al Fondului Monetar Internaţional, a anunţat marţi instituţia de la Washington, notează AFP.

Magdalena Andersson, prima femeie care a ocupat acest post, l-a înlocuit în ianuarie pe Lesetja Kganyago, guvernatorul Băncii centrale a Africii de Sud. La acea dată, era ministru de finanţe şi avea un mandat de trei ani.

IMFC este format din 24 de membri care sunt guvernatori ai băncilor centrale, miniştri de finanţe sau funcţionari de rang comparabil din ţările membre ale FMI.

"Mandatul de preşedinte al doamnei Andersson a fost productiv şi fructuos, cu realizări-cheie, în special sprijinul extraordinar adus membrilor FMI din cauza pandemiei, acordul şi implementarea celei mai mari alocări de DST (drepturi speciale de tragere) din istorie şi eforturi semnificative pentru consolidarea Fondului cu scopul de a servi mai bine membrii", a subliniat FMI într-un comunicat.

Fondul a spus că procesul de selecţie pentru următorul preşedinte este în curs de derulare.

Ministrul spaniol al economiei şi transformării digitale, Nadia Calvino, a fost deja desemnată drept candidat european la preşedinţia acestui comitet care consiliază şi prezintă rapoarte Consiliul guvernatorilor FMI.

"Este un post compatibil cu funcţiile" doamnei Calvino, potrivit unui comunicat al ministerului spaniol, citat de AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 De citit!

4 Fenomen straniu în SUA

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…