Preşedintele a transmis condoleanţe familiei şi camarazilor militarului care şi-a pierdut viaţa la Alba Iulia

Preşedintele a transmis condoleanţe familiei şi camarazilor militarului care şi-a pierdut viaţa la Alba Iulia

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, condoleanţe familiei şi camarazilor militarului care şi-a pierdut viaţa la Alba Iulia, alături de întreaga sa compasiune, a informat un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a aflat cu tristeţe despre tragicul incident care a avut loc în această zi, la Alba Iulia, în urma căruia un militar din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană "Potaissa" din Turda a decedat în timp ce participa la activităţile de pregătire a sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Preşedintele Klaus Iohannis transmite condoleanţe familiei şi camarazilor militarului care şi-a pierdut viaţa la Alba Iulia, alături de întreaga sa compasiune. Preşedintele României a solicitat anchetarea cu celeritate a cauzelor producerii incidentului", se arată în mesajul şefului statului.

Un mesaj de condoleanţe a fost transmis şi de ministrul Apărării, Gabriel Leş.

"Un camarad al nostru, plutonierul Orosz Alexandru, a suferit un accident prin electrocutare în Gara Alba Iulia. Deşi eforturile echipei medicale au fost considerabile, la puţin timp s-a constatat decesul militarului. Sunt alături de familia lui Alexandru şi transmit sincere condoleanţe. Dumnezeu să mângâie familia îndurerată", a scris ministrul Leş pe pagina sa de Facebook .

Plutonierul Orosz Alexandru şi-a pierdut viaţa în gara din Alba Iulia, după ce s-a electrocutat în timpul descărcării unor vehicule militare pentru parada din 1 Decembrie. Avea 33 de ani şi era angajat ca mecanic conductor la Complexul antiaerian Gepard din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană "Potaissa". O comisie a Diviziei 4 Infanterie "Gemina" cercetează cauzele producerii accidentului, MApN precizând că deja a fost anunţat Parchetul Militar Cluj . AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”