Președintele ANAP: Sperăm ca, până pe 18 aprilie, să fie adoptat noul pachet de legi referitor la achizițiile publice

Președintele ANAP: Sperăm ca, până pe 18 aprilie, să fie adoptat noul pachet de legi referitor la achizițiile publice

Noul pachet legislativ referitor la achizițiile publice este foarte important pentru schimbarea paradigmei și sperăm ca, până pe 18 aprilie, acesta să fie adoptat, a declarat, marți, Bogdan Pușcaș, președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP), în cadrul conferinței "Mecanisme pentru o piață în dezvoltare", organizată de Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC).

'Preocuparea noastră constantă este de a colecta feedback din industriile cu care colaborăm. Suntem extrem de preocupați de domeniul construcțiilor. Există deja, la nivelul legislației terțiare, două instrucțiuni.

Chiar dacă toată lumea este cu ochii pe pachetul legislativ, avem speranța că, până pe 18 aprilie, noul pachet legislativ (privind achizițiile publice, n.r.) va fi adoptat. Acest nou pachet legislativ este cu adevărat foarte important pentru că acesta schimbă paradigma.

Dorim să garantăm accesul și concurența liberă pe piață. Pachetul legislativ are la bază concurența liberă, competitivitatea și transparența. Prin acest nou pachet legislativ, nu vom mai privi banii publici și banii europeni cu ochi diferiți. Un al treilea element extrem de important este că dorim să obișnuim autoritatea contractantă să cheltuie fondurile ca și cum ar cheltui proprii bani', a spus Pușcaș.

Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC) organizează, marți, conferința cu tema 'Mecanisme pentru o piață în dezvoltare' iar temele centrale ale evenimentului se concentrează pe modificările care apar și cum va evolua structura cererii de lucrări în construcții, cât de implicați vor fi antreprenorii și firmele de execuție de construcții, cum se prezintă segmentul de investiții, proiecte și finanțare în construcții și alte aspecte practice referitoare la programele de dezvoltare, care este ponderea investițiilor în construcții și ce impact are aceasta asupra sectorului, ce modalități de eficientizare a resurselor publice în noua lege a achizițiilor pot fi implementate.

AGERPRES/(A, AS — autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...