Preşedintele Colegiului Medicilor: Peste 92% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 care au murit erau nevaccinate

Preşedintele Colegiului Medicilor: Peste 92% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 care au murit erau nevaccinate

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, a declarat, joi, că peste 92% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 care au murit nu erau vaccinate anti-COVID, subliniind că imunizarea este "singura armă" şi este "inacceptabil" ca un medic să transmită public mesaje "eronate".

El a avut o întâlnire cu o delegaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), aflată în vizită în România.

"Este singura armă pe care o avem prezentarea acestor dovezi ştiinţifice. Să nu obosim să explicăm, să aducem în faţa comunităţii dovezile ştiinţifice. (...) Din decesele raportate în ultima perioadă, peste 92% din persoane erau nevaccinate. (...) Vaccinul protejează, nu ne împiedică să facem boala, dar vom face o formă uşoară de boală, vom trece foarte uşor şi sistemul medical nu va fi sub presiune", a explicat Coriu.



Potrivit acestuia, este "inacceptabil" ca un medic să transmită public mesaje "eronate", care ating "grav" sănătatea publică.

"Noi trebuie cumva să responsabilizăm medicii. Este inacceptabil ca un medic să iasă în public şi să transmită mesaje eronate care ating grav sănătatea publică. Faţă de aceşti colegi noi trebuie să avem o atitudine fermă, dar acest lucru este în mâna legiuitorului. Noi putem să avem idei, să avem propuneri, nu noi avem dreptul de iniţiativă legislativă", a afirmat Daniel Coriu.



Directorul pentru Situaţii de Urgenţă al OMS Europa, Dorit Nitzan, a declarat, la rândul său, că încheierea pandemiei de COVID-19 depinde de fiecare persoană.



"Acest lucru este în mâinile noastre, este în mâinile românilor, în mâinile fiecărei persoane din lume. Noi decidem. Când vrem să se termine, se va termina. Dar trebuie să acţionăm", a afirmat Nitzan.



Ea a îndemnat la imunizarea împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2, adăugând că următoarea mutaţie ar putea afecta mai mult copii.

"Trebuie să fim atenţi. Fiecare viaţă contează. Suntem aici să salvăm vieţi şi să salvăm vieţile generaţiilor viitoare. (...) Este un război global cu pandemia", a spus reprezentatul OMS. AGERPRES/(A, AS - autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Foto: (c) ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...