Președintele Iohannis a avut scurte discuții cu lideri ai NATO precum Trump, Merkel și Trudeau

Președintele Iohannis a avut scurte discuții cu lideri ai NATO precum Trump, Merkel și Trudeau

Trimisul special al AGERPRES transmite: Președintele Klaus Iohannis a avut, joi, scurte discuții cu lideri ai NATO, între care președintele SUA, Donald Trump, cancelarul german Angela Merkel și premierul Canadei, Justin Trudeau.

De asemenea, șeful statului a avut scurte discuții și cu președintele Franței, Emmanuel Macron, premierul Belgiei, Charles Michel.

Scurtele discuții au avut loc înaintea dineului de lucru al șefilor de stat și de guvern din statele membre NATO care se desfășoară la Bruxelles.

După sosirea la noul sediu al Alianței Nord-Atlantice, șefii de stat și de guvern ai statelor membre NATO au participat, joi, la dezvelirea monumentelor dedicate Articolului 5 și Zidului Berlinului.

Președintele Klaus Iohannis a avut și o întâlnire bilaterală cu omologul său polonez, Andrzej Duda. Potrivit unor surse oficiale, cei doi au discutat despre oportunitatea organizării unui nou summit în format București 9, precum cel de anul trecut.

Sursele citate au menționat că cei doi oficiali au subliniat că utilitatea acestui format a fost dovedită la summitul NATO de la Varșovia, de anul trecut.

De asemenea, cei doi șefi de stat au discutat despre coerența flancului estic și a flancului nord-estic și importanța menținerii abordării unitare a aliaților în relația cu Rusia. Discuțiile au vizat și venirea trupelor poloneze în România în perioada următoare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...