Președintele Iohannis: „Le spun cu tristețe românilor din străinătate să NU vină în acest an acasă de sărbători. Ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare două săptămâni?”

Președintele Iohannis: „Le spun cu tristețe românilor din străinătate să NU vină în acest an acasă de sărbători. Ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare două săptămâni?”

Președintele Iohannis: „Le spun cu tristețe românilor din străinătate să NU vină în acest an acasă de sărbători. Ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare două săptămâni?

 Președintele Klaus Iohannis a făcut joi un apel la românii din străinătate să nu vină acasă de Paști pentru că cei mai mulți vor intra în autoizolare sau carantină.

„Un cuvânt doresc să spun și despre românii din afara granițelor, despre românii din diaspora. Se apropie sărbătorile pascale. Trebuie să le spunem cu tristețe, dar și cu sinceritate, să nu vină în acest an acasă de sărbători. În Europa practic nu se mai poate circula. Este foarte, foarte complicat. Iar atunci când totuși vin în țară, conform normelor în vigoare stabilite de experți, ei trebuie să intre direct în izolare sau în carantină, de la caz la caz. Și atunci ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare pentru cel puțin două săptămâni?”, a spus Iohannis într-o videoconferință cu autoritățile.

”Transmiteți pe toate canalele: românii din afara granițelor ne sunt dragi. Ne dorim să-i vedem, ne-am dori să fim împreună, dar în acest an, de aceste sărbători nu se poate. Este trist, dar trebuie să fim sinceri pentru a nu crea așteptări care pe urmă nu se împlinesc”, a msi spus președintele.

Șeful statului a mai făcut un apel la cetățenii din România să lucreze de acasă dacă se poate.

”Cine poate să lucreze de acasă să lucreze de acasă. Cine trebuie să vină obligatoriu la serviciu să păstreze distanța fizică unii de alții. Creați-le condițiile necesare ca să-și facă munca în condiții sigure. Este foarte, foarte important să respectăm aceste norme care au fost elaborate de cei mai buni experți în plan mondial”, a spus Iohannis, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…