Preşedintele Iohannis participă miercuri, la Sibiu, la reuniunea BEx al PNL, iar joi la Summitul PPE

Preşedintele Iohannis participă miercuri, la Sibiu, la reuniunea BEx al PNL, iar joi la Summitul PPE

Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri, la Sibiu, la şedinţa Biroului Executiv al PNL, iar joi la Summitul Partidului Popular European (PPE).

Potrivit agendei şefului statului, miercuri acesta se va afla la reuniunea Biroului Executiv al PNL, împreună cu preşedinţii de consilii judeţene şi primarii de municipii liberali, şi va participa la deschiderea Conferinţei "Viitorul Europei: Perspectivele Evoluţiilor Contemporane", la Facultatea de Medicină "Victor Papilian", şi la dezbaterea "Dialogul cetăţenesc", eveniment organizat de către Comisia Europeană la Centrul "Ion Besoiu".

Joi, preşedintele Iohannis va lua parte la Summitul Partidului Popular European, organizat la Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA. La Summitul PPE, şeful statului va avea declaraţii de presă comune cu preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, cu preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, şi cu preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban.

Tot joi, şeful statului va găzdui Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, care va avea loc la Primăria din Sibiu. La prima parte a reuniunii va participa şi preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Preşedintele Iohannis va fi prezent şi la dejunul de lucru al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană de la Muzeul Brukenthal.

La finalul reuniunii Summitului informal de la Sibiu, şeful statului va lua parte la o conferinţă de presă comună cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”