Preşedintele italian Sergio Mattarella condamnă dur împuşcarea la Roma a unei fetiţe din România

Preşedintele italian Sergio Mattarella condamnă dur împuşcarea la Roma a unei fetiţe din România

Preşedintele italian Sergio Mattarella a condamnat în termeni duri joi împuşcarea la Roma a unei fetiţe din România de etnie romă şi a avertizat că politicienii şi presa trebuie să combată răspândirea discursului instigator la ură şi a prejudecăţilor sau, în caz contrar, Italia ar putea deveni "Vestul Sălbatic", relatează vineri Xinhua.

Sergio Mattarella a făcut referire la incidentul din 17 iulie când un cetăţean italian a împuşcat cu o armă cu aer comprimat o fetiţă în vârstă de 13 luni, aflată în braţele mamei, rănind-o grav, într-un cartier de la periferia Romei.

"Italia nu se poate asemăna cu Vestul Sălbatic, unde un bărbat cumpără o armă şi trage cu ea de la balcon, rănind o fetiţă de un an, distrugându-i sănătatea şi viitorul. Este un act barbar şi trebuie să genereze indignare", a declarat Mattarella în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul prezidenţial Quirinal din Roma.

Preşedintele italian a declarat că este datoria politicienilor şi a jurnaliştilor să lupte împotriva răspândirii urii şi a prejudecăţilor în rândul populaţiei.

"Este de datoria celor din instituţiile politice şi a jurnaliştilor să nu se lase infectaţi de acest virus, ci să lupte împotriva lui şi să-i facă pe toţi cetăţenii să înţeleagă consecinţele grave pe care acesta le produce", a mai spus Mattarella.

"Este o datorie să ne moderăm limbajul", a adăugat el.

Ministerul român al Afacerilor Externe a confirmat că un minor român a fost rănit prin împuşcare la Roma, copilul aflându-se în prezent sub supraveghere medicală. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...