Preşedintele kosovar Hashim Thaci anunţă că a fost inculpat oficial de crime de război (dpa)

Preşedintele kosovar Hashim Thaci anunţă că a fost inculpat oficial de crime de război (dpa)

Preşedintele Kosovo, Hashim Thaci, a declarat că demisionează cu efect imediat după ce a fost inculpat oficial de comiterea de crime de război, transmite joi dpa.

Într-o conferinţă de presă convocată la scurt timp după ce aliatul său cel mai apropiat şi şef al Partidului Democrat din Kosovo (PDK), Kadri Veseli, a afirmat că, la rândul său, a fost inculpat şi va merge la Haga pentru proces, Thaci a spus că demisionează 'acum'.

În vârsta de 52 de ani, preşedintele kosovar a fost pus sub acuzare în iunie pentru crime de război în timpul conflictului cu Serbia (1998-1999) de către procurorii tribunalului special de la Haga.

Alături de Thaci, au mai fost puşi sub acuzare şi alţi oficiali, printre care şi Veseli.

Conform actului de inculpare, 'Thaci, Veseli şi ceilalţi suspecţi puşi sub acuzare sunt responsabili penal pentru aproape 100 de crime, implicând sute de victime identificate de etnie kosovară, albaneză, sârbă, romă şi altele, inclusiv oponenţi politici'.

Hashim Thaci a fost în timpul conflictului unul dintre liderii gherilei separatiste Armata de Eliberare a Kosovo (UCK), care a luptat cu forţele sârbe.

Thaci a declarat la sfârşitul lunii iunie că va demisiona imediat dacă acuzaţiile de crime de război împotriva sa vor fi confirmate printr-o inculpare oficială.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…