Președintele mexican Enrique Pena Nieto, acuzat că și-a plagiat lucrarea de licență

Președintele mexican Enrique Pena Nieto, acuzat că și-a plagiat lucrarea de licență

Președintele mexican Enrique Pena Nieto și-a plagiat aproape o treime din lucrarea de licență susținută în 1991, potrivit unui articol publicat duminică de unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de investigație din Mexic, relatează luni Reuters.

Din cele 682 de paragrafe ale tezei sale de 200 de pagini, intitulată 'Prezidențialismul mexican și Alvaro Obregon', 197, sau 28,9%, ar fi plagiate, se arată în articol.

Articolul și o înregistrare video au fost publicate pe site-ul jurnalistei Carmen Aristegui, a cărei echipă de investigații a dezvăluit în 2014 că soția președintelui Nieto era pe cale să cumpere o locuință de lux de la un antreprenor care presta servicii pentru guvern.

Scandalul "Casa Blanca", așa cum a devenit cunoscută afacerea, i-a afectat reputația președintelui Pena Nieto, a cărui popularitate a scăzut recent până la un minim istoric, alegătorii considerând că președintele și partidul sau, Partidul Revoluției Instituționale (PRI), au eșuat în încercarea de a elimina criminalitatea și corupția din țară.

Într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al guvernului, Eduardo Sanchez, a încercat să minimalizeze scandalul de plagiat, referindu-se la 'erori de stil'. El a afirmat că Pena Nieto a îndeplinit toate criteriile necesare pentru a absolvi Facultatea de Drept a Universității Panamericane.

În 2015, jurnalista Aristegui a fost concediată de angajatorul ei, postul de radio MVS, după ce ea și echipa ei au implicat, fără o autorizație prealabilă, numele și finanțare din partea radioului pentru o nouă platformă pentru jurnalismul de investigație numită Mexicoleaks. Aristegui a afirmat că a fost concediată din motive politice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…