Preşedintele patronatului IMM-urilor, despre varianta interzicerii circulaţiei noaptea: E o măsură bună

Preşedintele patronatului IMM-urilor, despre varianta interzicerii circulaţiei noaptea: E o măsură bună

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR), Florin Jianu, s-a declarat luni în favoarea măsurii de restricţionare a circulaţiei populaţiei pe timpul nopţii.

"Cred că este o măsură bună, da", a răspuns Florin Jianu, întrebat într-o conferinţă de presă dacă este de acord cu intenţia Guvernului de a restricţiona circulaţia populaţiei pe timpul nopţii.

Preşedintele patronatului IMM-urilor a argumentat că majoritatea infectărilor se produc în cluburi de noapte sau în cadrul reuniunilor de tip nunţi sau botezuri, şi nu în restaurante.

"Apelul nostru este şi către responsabilitatea fiecăruia în parte, pentru că riscăm să debalansăm sectoare întregi, dacă unii întreprinzători nu iau seama de măsurile impuse şi fac evenimente şi aşa mai departe. Atunci întreg sectorul HoReCa va fi afectat. Vă dau exemplul HoReCa, pentru că este la îndemână pentru toată lumea: infectările nu se fac în restaurant, acolo omul merge, mănâncă şi pleacă acasă. Infectările se fac acolo unde se fac evenimente de tipul cluburilor de noapte, nunţi, botezuri şi aşa mai departe. Acolo se fac, unde oamenii stau fără mască, stau toţi, zeci, sute de oameni, şi asta se întâmplă", a apreciat Florin Jianu.

Preşedintele CNIPMMR a susţinut că măsura interdicţiei circulaţiei populaţiei pe timp de noapte nu ar afecta activitatea restaurantelor.

"E o măsură care se aplică şi în alte ţări ale Uniunii Europene, e o măsură care nu afectează HoReCa în ansamblul ei, ci e vorba doar de evenimentele cu potenţial de infectare, adică vorbim de cluburi, de alte tipuri de evenimente private. Dacă vorbim de restaurante în ansamblul lor, acolo oamenii merg, mănâncă undeva în intervalul orelor 18:00-20:00-21:00, deci practic nu e afectată industria. De altfel, ar fi trebuit să fie făcută o diferenţiere de la început în acest sens. Foloseşti datele specialiştilor, care spun că ai un focar de infecţie în zona acestor evenimente (din cluburi, n.r.), atunci limitează acele evenimente şi lasă restaurantele să funcţioneze!", a afirmat el.

Tot pe subiectul măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului, liderul patronatului IMM-urilor a arătat că Guvernul nu a pus încă în practică angajamentul de a introduce reprezentanţi ai mediului de afaceri în componenţa comitetelor de situaţii de urgenţă.

"De altfel, revin cu această cerere a mediului de afaceri: ar trebui să avem specialişti şi din partea mediului de afaceri în acele comitete de situaţii de urgenţă, atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean. Pentru că, ok, avem părerea specialiştilor, dar nu ai niciun echilibru din partea zonei economice, care va spune: 'Dacă luăm aceste măsuri, consecinţele vor fi următoarele. Haideţi să ne gândim cum le echilibrăm'. Deci, revenim cu această cerere: mediul de afaceri trebuie să fie prezent. Prim-ministrul a spus acest lucru, dar încă nu s-a operaţionalizat", a adăugat Jianu. AGERPRES/(A - autor: George Coman, editor: Oana Tilică, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, în centrul unui scandal cu iz moral și sexual!

2 Americanii scot din „cutia cu maimuțe” o nouă „drăcovenie” SF

3 Mario Iorgulescu s-a combinat cu fosta lui Steliano Filip / „Bianca era doar o altă fată din anturajul meu şi nu observam semnele pe care le dădea ea, c…

4 Citiți și voi ce se întâmplă în Germania de Est...

5 Foarte interesante amănunte!