Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, își începe luni vizita oficială la Moscova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, își începe luni vizita oficială la Moscova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, își începe luni prima vizită în calitate de șef al statului în Federația Rusă, a anunțat Președinția de la Chișinău într-un comunicat de presă postat pe site-ul său.

Conform comunicatului , din componența delegației oficiale fac parte conducătorul grupului interparlamentar de prietenie Moldova-Rusia, deputatul Zinaida Greceanîi, Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, fostul ambasador al Republicii Moldova la Moscova și consilierul lui Dodon pe probleme de politică externă, Andrei Neguța, consilierul președinției pe probleme de reintegrare, Vasile Șova, și consilierul pe probleme politice și purtătorul de cuvânt al Președinției, Ion Ceban.

Pe lângă întrevederea cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, Dodon se va mai întâlni cu președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienco, cu vicepreședintele Dmitri Rogozin, cu ministrul afacerilor externe Serghei Lavrov, cu președintele Colegiului Comisiei Economice Euroasiatice, Tigran Sarkisyan, și cu Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril.

În cadrul vizitei, Dodon va depune o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut și se va întâlni cu studenții și profesorii de la Institutul de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova, precum și cu cetățeni moldoveni care lucrează la Moscova.

"De asemenea, am convenit să mă întâlnesc cu bunii mei prieteni, președintele Consiliului de Administrare al companiei 'Gazprom', Aleksei Miller, cu ex-ministrul economiei al Rusiei, președintele Consiliului de Administrare al 'Sberbank'-ului, Gherman Gref, și cu ex-campionul mondial la șah, Anatoli Karpov", a scris Dodon într-un mesaj postat pe contul său de Facebook .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”