Președintele rus Vladimir Putin îi înlocuiește pe guvernatori cu tineri tehnocrați

Președintele rus Vladimir Putin a acceptat joi demisia guvernatorului regiunii nordice Neneț și a numit imediat un alt om în funcție. Săptămâna aceasta alți patru guvernatori și-au anunțat demisiile, iar potrivit agenției de presă Interfax, care citează sub protecția anonimatului o sursă apropiată Kremlinului, alți opt guvernatori vor fi înlocuiți, relatează agenția de presă dpa.

 Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat miercuri de agenția TASS, are loc 'o rotație' a liderilor regionali, un proces 'absolut normal, necesar și previzibil'.

Guvernatorii retrași din funcție au fost înlocuiți cu 'specialiști tineri, talentați', a subliniat Peskov. 'Ei au cu toții experiență în organisme de conducere federale și regionale', a adăugat el.

'În opinia președintelui Putin, ei sunt capabili să-și realizeze potențialul, pe care l-au dobândit deja în pofida vârstei tinere, pentru dezvoltarea regiunilor lor', a mai spus Peskov.

La începutul acestei luni, partidul aflat la putere în Rusia a câștigat detașat alegerile regionale. De asemenea, partidul Rusia Unită, susținut de Putin, a obținut majoritatea constituțională în parlament.

Vladimir Putin (64 de ani) a stârnit nedumerire când a decis să-l înlocuiască pe aliatul său de cursă lungă Serghei Ivanov cu un șef al cabinetului prezidențial cu două decenii mai tânăr.

'Aceasta face parte din cea mai recentă strategie a Kremlinului în vederea înlocuirii politicienilor regionali, mulți dintre ei din aceeași generație ca Putin sau mai în vârstă, cu tehnocrați tineri', explică analistul Nabi Abdulaev, specialist în problematica rusă. 'Nou-numiții nu au legături cu elitele regionale și nu datorează acestei posturi sprijinului politic public. În loc de aceasta, ei trebuie să-i mulțumească doar lui Putin pentru o asemenea promovare și este de așteptat ca ei să rămână loiali doar Kremlinului', a adăugat Abdulaev, director asociat al grupului de consultanță Control Risks Group.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a apărut coronavirusul în Italia / Un cuplu de turiști chinezi veniți din Wuhan, principalii suspecți

2 Incident sexual mortal la Iaşi. O femeie a murit în chinuri groaznice după ce un vecin i-a introdus un tub met…

3 Hai cu pușcăria! / Codrin Ștefănescu, citat vineri, ca suspect, la DIICOT!

4 PSD, adevăratul virus care-a lovit România! Teodorovici propune suspendarea președintelui Iohannis, ales recen…

5 Iese la iveală adevărul despre „virusul creat în laborator”! / Virusul Wuhan este hiper agresiv. Cercetătorii ch…

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume