Preşedintele Tadjikistanului îşi îndeamnă compatrioţii să nu ţină post de Ramadan pentru a se proteja de 'boli infecţioase'

Preşedintele Tadjikistanului îşi îndeamnă compatrioţii să nu ţină post de Ramadan pentru a se proteja de 'boli infecţioase'

Preşedintele Tadjikistanului, Emomali Rakhmon, ţară care susţine că nu are niciun caz de infectare cu noul coronavirus, şi-a îndemnat joi compatrioţii să nu ţină post în timpul Ramadanului pentru a nu deveni vulnerabili la 'boli infecţioase', transmite AFP.

'Chiar facă această boală nu a fost semnalată în ţara noastră, acest lucru nu înseamnă că trebuie să fim neglijenţi şi să stăm fără să facem nimic', a declarat preşedintele într-un discurs către naţiune, cu ocazia începerii lunii Ramadanului.

Emomali Rahmon, care conduce cu mână de fier din 1992 această ţară central-asiatică cu majoritate sunnită, una dintre cele mai sărace din fosta URSS, a afirmat că postul este periculos pentru 'agricultorii, crescătorii de animale şi cei care muncesc din greu'.

În acelaşi discurs, publicat pe site-ul agenţiei oficiale Khovar, Rahmon a arătat că Ramadanul coincide în acest an cu începerea strângerii recoltelor.

'Îi îndemn pe cei care lucrează pe câmp şi care produc prosperitate (...) să-şi amâne postul pentru un moment mai favorabil', a afirmat el, explicând că postul îi 'face vulnerabili la boli infecţioase'.

Tadjikistan, la fel ca Turkmenistan, o altă fostă republică sovietică din Asia Centrală, susţine că nu a înregistrat niciun caz de infectare cu noul coronavirus, însă experţii pun la îndoială această afirmaţie.

Autorităţile turkmene au anunţat totuşi miercuri că au achiziţionat din străinătate teste şi ventilatoare în perspectiva unor cazuri de infectare şi în această ţară.

'Sunt complet sincer! Dacă ar exista un singur caz recenzat de coronavirus în Turkmenistan, am informa imediat Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi comunitatea internaţională', a dat asigurări ministrul de externe turkmen Raşid Meredov, în timpul unei reuniuni guvernamentale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”