Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Președinție: Nu vor exista săli de recreere sau de sport în Complexul Cotroceni; sistemul de irigații va reduce costurile

Administrația Prezidențială arată că realizarea unui sistem modern de irigații pentru spațiile verzi din parcul Complexului Cotroceni va reduce costurile, iar la Palatul Cotroceni nu vor exista săli de recreere sau de sport, încăperile care vor fi modernizate urmând să fie birouri și depozite.

Reprezentanții Președinției fac aceste precizări în urma unor informații vehiculate în spațiul public, în 17 martie, referitoare la cheltuieli ale Administrației Prezidențiale pentru implementarea unui sistem de irigații și renovarea unei clădiri din instituția prezidențială.

"Implementarea unui sistem de irigații pentru spațiile verzi din parcul Complexului Cotroceni este necesară ținând cont de faptul că actualul sistem a fost proiectat în anul 1979 și utilizează cantități foarte mari de apă. Pe lângă consumul mare de apă, se înregistrează și costuri ridicate cu energia electrică necesară pentru punerea în funcțiune a hidranților utilizați în prezent. Realizarea unui sistem modern de udare a vegetației, în varianta subterană, ar determina, printre altele, reducerea costurilor legate de consumul de energie electrică pentru pomparea apei și micșorarea cantităților de apă utilizate", se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale publicat vineri.

Potrivit sursei citate, în ceea ce privește modernizarea unui corp de clădire situat în Complexul Cotroceni, construit după anul 1980, acesta a fost utilizat în perioada 1991 — 2013 de către Serviciul de Protecție și Pază ca spațiu pentru vestiare și cazare personal, până la construirea unui sediu propriu, în anul 2013. Proiectul de modernizare a acestei clădiri prevede transformarea unor spații cu destinație anterioară de sală de sport și spațiu de recreere — așa cum apare în caietul de sarcini publicat pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP) — în spații de birouri și de depozitare.

"Drept urmare, la finalizarea proiectului, în corpul de clădire menționat, nu vor exista săli de recreere sau de sport, ci doar spații funcționale pentru activitatea administrativă a instituției prezidențiale", precizează Administrația Prezidențială.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Filmul atacului de la Săpoca în care au fost uciși 4 oameni și răniți alți 9: „Totul s-a petrecut în mai puţin…

2 VIDEO De văzut! Traian Berbeceanu, interviu de excepție la „Garantat 100%”. Avertismentul care dă fiori al com…

3 HOPA! Clujul, singurul mare oraș al României unde USR / PLUS recunoaște că NU poate câștiga primăria! NICIUN par…

4 AVERTISMENT / Ne apropiem de situația de dinainte de criza din 2009-2010. Pericolul major din a doua parte a anu…

5 VIDEO Voi ați văzut? Dăncilă, afirmații halucinante când este întrebată de ce strigă țara MUIE PSD!

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze