Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului îi cer premierului desemnat retragerea miniştrilor cu aviz negativ

Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului îi cer premierului desemnat retragerea miniştrilor cu aviz negativ

Preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului i-au solicitat luni premierului desemnat, Florin Cîţu, să-i retragă pe miniştrii propuşi care au primit aviz negativ la audierile din comisiile de specialitate.

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite luni în şedinţă comună, au examinat avizele elaborate de comisiile parlamentare permanente de specialitate în urma audierii candidaţilor propuşi la funcţiile de ministru de prim-ministrul desemnat, Florin Cîţu.

"Având în vedere faptul că 7 dintre candidaţii la funcţia de ministru au primit aviz negativ, Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au stabilit să vă solicite să nominalizaţi alte persoane pentru funcţia de ministru în locul candidaţilor de ministru care au primit avize negative la audierile în faţa comisiilor de specialitate ale Parlamentului. Cu atât mai mult, în contextul actual al evoluţiei răspândirii coronavirusului (COVID - 19) aveţi obligaţia faţă de români să desemnaţi un ministru al sănătăţii care să lucreze 24 de ore din 24 în interesul populaţiei şi nu în interesul firmelor private, aşa cum a demonstrat până acum", se arată în solicitarea preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.

Ei îşi exprimă speranţa că premierul desemnat va da curs solicitării. "Avem speranţa că veţi transmite cu celeritate noile propuneri, în spiritul principiului colaborării loiale dintre autorităţi, astfel încât Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului să poată stabili data şedinţei comune pentru învestire, în interiorul termenului de 15 zile prevăzut de art. 87 din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, până la data de 13 martie 2020. Această hotărâre a avut la bază decizia Curţii Constituţionale a României nr. 356/2007 prin care a fost soluţionat un conflict juridic de natură constituţională dintre Preşedintele României şi Guvernul de la acea vreme", se explică în documentul citat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut